Neofollics – za novi život vaše kose, vlasišta i brade!

Gotovo svaki drugi čovjek ima problem sa kosom i vlasištem, bilo da se radi o peruti ili opadanju. Ovdje se ne radi uvijek o zasebnoj problematici, već o popratnim pojavama koje ukazuju na narušeno zdravlje organizma. Ipak, u tom slučaju potrebni su nam proizvodi koji ne samo da neće naškoditi našoj koži, kosi i vlasištu, već koji će dati sve što je u njihovoj moći da nam pomognu u datom problemu.

Ovdje uskače Neofollics – nizozemski brend čiji je kultni proizvod Losion za stimulaciju rasta kose nominiran za prestižnu nagradu Dutch Beauty 22/23.

Neofollics – za novi život vaše kose, vlasišta i brade! 1

Riječ je o uistinu moćnom Neofollics losionu za rast kose koji sadrži jedinstvenu formulu prirodnih sastojaka koji aktiviraju folikule dlake i daju im hranjive tvari potrebne za zdrav rast kose. Rezultati korištenja se mogu očekivati nakon par mjeseci korištenja, dakle potrebna je upornost, ali kada uočite rezultate, shvatit ćete da vrijeme i novac niste uzalud  tratili.

Visokokvalitetni proizvodi su zajamčeni. A Neofollics možemo usporediti sa luksuznim ljekarskim brendovima, koje u ljekarnama čuvaju u staklenim vitrinicama, pod katancem.

U Neofollics proizvodima nećete pronaći štetne tvari poput SLS-a i drugih sulfata, silikona i parabena.

Svi proizvodi kao i tehnike korištenja su pomno osmišljene u labovima, klinički su dokazano učinkoviti, te zauzimaju visoko mjesto na ljestvici zadovoljnih korisnika.

Na primjer, nije zabilježena niti jedna nuspojava prilikom korištenja. Stoga, Neofollics je lakše koristiti od prosječnog tretmana za kosu. Djelomično zbog toga, sada imamo na tisuće zadovoljnih korisnika širom svijeta!

Neofollics – za novi život vaše kose, vlasišta i brade! 2

Scalp Therapy – terapija za problematično vlasište

Posebna linija predviđena za one s problemom s peruti, pa čak i seborejom. Vlasište održava hidratiziranim. Šampon iz ove linije sadrži odgovarajući udio klimbazola, koji ima antigljivična svojstva i tako djeluje na smanjenje crvenila, svraba i ljuštenja vlasišta.

Šampon, maska i gumena masažna četka idealan je trio koji će, uz malo strpljenja i pravilnog korištenja znatno pomoći u problemu s peruti i seborejom.

Neofollics – za novi život vaše kose, vlasišta i brade! 3

Hair Growth – linija za poticanje rasta kose

Idealna kombinacija za uporabu jesu šampon, balzam, losion i roler za vlasište. Formula je univerzalna i za žene i za muškarce.

Odabrani sastojci, najbolji zamislivi ikad, na kosu i vlasište djeluju ciljano. Naravno, potrebna je frekventna upotreba i malo strpljenja za prve rezultate.

S obzirom da je opadanje kose, posebno kod muškaraca čest problem (zbog genetske predispozicije) ne mogu se naravno očekivati čuda, ali se može smanjiti, odnosno usporiti njen proces opadanja.

Neofollics – za novi život vaše kose, vlasišta i brade! 4

Beard Growth – linija za poticanje rasta brade

Još jedna linija koja oduševljava muške klijente je Beard Growth linija – za rast brade, koju rado upotrebljvaju i mladi muškarci, jer nije tako rijetka pojava da je brada na mjestima prorijeđena, te da joj je potrebna obnova.

Liniju čine serum i roler za bradu. Losion se naime, kombinira s rolerom za masažu brade jednako kao i šampon protiv opadanja kose s rolerom za vlasište.

Neofollics serum za rast brade jedan je od najnaprednijih i najučinkovitijih seruma za rast brade na tržištu. Znanstveno ispitani sastojci ubrzavaju rast dlačica na bradi, te djeluju dodatno stimulirajuće na oslabljene folikule dlake.

Serum za rast brade ima ugodan, suptilan miris i ne samo da pruža puniju bradu, već ju i opskrbljuje hranjivim tvarima, što rezultira zdravijim izgledom brade.

Neofollics – za novi život vaše kose, vlasišta i brade! 5

Roler za masažu brade, već je dugo godina u svijetu trend kojem pribjegavaju mlađi muškarci, a ne libe ga se koristiti ni gospoda u zrelim godinama, obzirom da roler potiče rast brade na više načina.

Ovaj roler za bradu aktivira i potiče rast brade na više načina. Ima 540 mikroskopskih iglica od 0,5 mm, koje bezbolno prodiru u kožu.

Masažom pomoću ovog rolera stvaraju se mikroskopske rupice u koži na liniji brade.

Prikladan je za svakog muškarca (18+) koji želi: potaknuti rast brade, aktivirati nove dlačice brade, imati bujniju bradu, kao i poboljšati stanje svoje kože.

Neofollics – za novi život vaše kose, vlasišta i brade! 6

Ukoliko imate dva, ili čak sva tri navedena problema – opadanje kose, perut i slaba brada, dobra vijest je da su svi proizvodi komplementarni i da se mogu koristiti istovremeno odnosno, kombinirati.

Neofollics proizvode potražite u Frizerland trgovinama ili na Frizerland web shopu!

Adel Husić: “Manjak samopouzdanja najveći je neprijatelj kod organizacije frizerskog poslovanja”

ADEL HUSIĆ vlasnik berbernice Barbershop Head Line u Maglaju, frizerski je edukator i također vlasnik brojnih priznanja i nagrada koje ga svrstavaju među najveće profesionalce u BiH. Poznat i kao pravi frizerski motivator, održava svoje posebno koncipirane radionice diljem BiH.

Ovaj rječiti edukator i bliski suradnik Frizerlanda specijalizirao je moderne muške frizure, a na svakoj novoj radionici iznova nas inspirira pedantnošću, predanosti detaljima, vještinom i jednostavnošću koje krase istinske profesionalce.

Iskoristili smo priliku da porazgovaramo s Adelom i postavimo mu par pitanja koja nas posebno zanimaju. Pa, krenimo:

 1. Adele, iza sebe imaš veliki broj održanih frizerskih radionica i seminara, a ono što je karakteristično za njih je uvodni motivacijski dio,  a kasnije praktična radionica za manji krug sudionika. Kada si osmislio svoj vlastiti koncept frizerskih seminara?

Ja sam prije svega frizer koji iza sebe ima 17 godina radnog iskustva. Kroz tih 17 godina bio sam na preko stotinu edukacija i radionica/workshop-ova koje su vodili neki od najeminentnijih edukatora, a na kojima sam učestvovao kao učenik.

Od svakog od njih sam naučio ponešto. Tek onda sam osmislio vlastiti koncept koji zaista može da vrijedi u komercijalnom smislu svakom kolegi frizeru u salonu. Taj koncept zasniva se prije svega na motivaciji jer vrlo često susrećem se sa kolegama kojima samo to i treba.

Manjak samopouzdanja je zaista najveći neprijatelj kod organizacije poslovanja. Tek onda dolaze neke tehničke stvari koje uvijek mogu da se nadograde i uvijek ima prostora da se nauči nešto novo.

Sam taj princip gdje radim sa 3-5 učesnika daje mi mogućnost da svakome od njih pristupim individualno, ponaosob, kako bismo shvatili šta je njihov problem te kako bismo ciljano pristupili rješavanju tog problema.

Mislim da sam uspio stvoriti koncept koji je frizerima u našoj zemlji najpribližniji i najjednostavniji. Važno je da se učesnici opuste i da zaista uđu u cijelu priču, te da shvate o čemu pričam i šta radim, te da na kraju, sami naprave rezultat.

 • Koliko je sudjelovanje na seminarima značajno za jednog frizera?

Svakako da je korisno za svakog frizera. Mislim da svatko od nas treba da ima svoj put, svoju ciljnu grupu klijenata. Imam osjećaj da dosta kolega frizera još uvijek luta, da tako kažem, da žele biti i muški i ženski frizeri, i dobri koloristi, i još dosta toga.

Ako izaberemo svoj cilj i ciljnu grupu, onda smo samim tim u mogućnosti da si skratimo muke, da ne lutamo previše, već da nađemo ono što nama treba i da se usredotočimo na one seminare i radionice koje nam zaista mogu pomoći pri radu.

I ono što je najbitnije – da se ne pojavljujemo na seminarima samo da bismo dobili neki certifikat, nego da biramo one seminare koji će imati potpun efekat kojeg možemo sutra da primijenimo u našim salonima.

Adel Husić: "Manjak samopouzdanja najveći je neprijatelj kod organizacije frizerskog poslovanja" 8
 • Da li svaki frizer može postati i frizerski edukator?

Hipotetičko pitanje, sve je moguće. Smatram da jedan edukator iza sebe mora da ima jednu distributersku kuću, da ima jednu ozbiljnu priču, dosta godina radnog iskustva i ono što je najbitnije – energiju i smisao u komunikaciji i u prenošenju znanja.

Kako bismo tržište samo po sebi uredili, a jako je nužno da to što prije uradimo, Savez frizera BiH, čiji sam član radne grupe potrudit će se da završi tzv.  licenciranje edukatora kada je u pitanju naša država, i to u savezu s OMC – Svjetskom frizerskom organizacijom, a u svrhu toga kako bismo spriječili pojavu edukatora koji iza sebe imaju eventualno samo godinu ili dvije radnog iskustva, koji su odlučili da doslovno isprintaju diplomu i prenose nekome znanje za neki novac, bez ikakvog smisla i cilja.

Jako je bitno da se tržište uredi, i isto tako da se zna tko je taj netko tko može da bude edukator. Svi oni koji se budu odlučili na ovu vrstu posla, morat će proći proces licenciranja i ispit koji će biti takav da će sutra svaka distributerska kuća moći bez bojazni da angažira takvog edukatora i da on kao takav predstavlja sve ono što ta distributerska kuća nudi.

 • U svom svakodnevnom radu koristiš Wahl i Moser aparate. Iz kojeg razloga su upravo ovi aparati tvoj odabir?

Sjećam se prije nekih 17 godina, kada sam počeo da radim, moj dječački san bio je da imam Wahl ili Moser mašinicu. Znam da sam godinu dana radio kako bih sebi kupio njihov profesionalni aparat za šišanje. Zaista, radi se o brendovima koji su postavili čvrste temelje, toliko čvrste da ne vidim da u narednih 20-30 godina, itko može da im parira.

Oba brenda su bukvalno na svim svojim aparatima napravili oznake i mjere kako bi frizeri mogli tehnički da isprate svaki zahtjev svojih klijenata. Više o tome govorim na svojim radionicama. Frizeri se iznenade i prihvate te folove, cake, fazone koje sami po sebi Wahl i Moser aparati nude, a koji su na neki način skriveni i jako je bitno da ih prepoznamo na samoj mašinici.

Adel Husić: "Manjak samopouzdanja najveći je neprijatelj kod organizacije frizerskog poslovanja" 9
 • Koju poruku najčešće daješ frizerima na svojim seminarima?

Poruka koju bih ja generalno mogao da pošaljem svima, ne samo frizerima, nego bilo kome ko se bavi nekim poslom na profesionalan način i želi da bude uspješan u tom poslu  jeste jedna budistička izreka koja je meni zapala za uho i koja glasi: U godini postoje samo dva dana kad ne možeš da djeluješ i da uradiš bilo šta, a to su: jučer i sutra. Učini sve što možeš danas i ne čekaj sutra. Nemoj razmišljati o onome što se desilo jučer, moraš imati svoj cilj i biti određen u onome što želiš, jer ako lutaš – na kraju je pitanje na kojem ćeš putu da završiš.

Denman četke – novi level češljanja!

Irina je oduvijek bila influencer prije influencera. Ona je prva farmerice izrezala žiletom, a kasnije su sve djevojke iz ekipe donosile svoje stare farke na “žiletarenje” Irini. Ona je prva dugu, ravnu kosu odsjekla u odvažni bob.

Jednog dana, dok smo pile kavu u njenom toplom stanu, njena mačka mi je lijeno prela u krilu, otkrila sam jednu malu stvar, koja mi je docnije mnogo značila.

Irina i ja smo bile toliko prisne, da bih ja ostala piti kavu u njenoj blagovaonici, dok bi ona otišla prati kosu. Iz kupaonice se vratila kose umotane u veliki bijeli ručnik, a potom je počela iščešljavati svoje kovrče.

Ta radnja koju je obavljala bila je tako zadovoljavajuća po mene, uživala sam gledati kako izvlači uvijene pramenove kose, koji postepeno prelaze iz oblika kuhanih nudli u oblik morskih talasa.

–              Čime se to češljaš?! – upitah je.

Njena desna ruka mi je dobacila nešto nalik na četku za barbike, ali nešto veću.

–              To je Denman četka, znaš? – Irina je počela recitirati svojim glasom nalik na one iz crtanih filmova, dok joj se lijeva obrva podizala prema gore.

Uspostavilo se da ‘samo ja’ dotad nisam čula za ove neobične četke. Odmah sam na svom smartphone-u uguglala ovaj pojam, kako ne bih ostala u neznanju o ovom novom trendu u svijetu kose.

Denman četke - novi level češljanja! 10

I evo što sam doznala:

Denman četke za kosu spadaju u profesionalni i poluprofesionalni frizerski pribor, što znači da su jednako korisne u frizerskim salonima, ali i kod kuće (to se traži!)

Irina mi je otkrila da koristi D3, ujedno najpopularniji model Denman četki koji je namijenjen za stiliziranje prirodno kovrčave kose, ali i kreiranje uvojaka. U nju se, kako kaže, zaljubila jer je savršena za  raspetljavanje, feniranje, oblikovanje i zaglađivanje kose, te odlično radi posao na mokrim kovrčama.

Logično: ova četka specifičnog oblika, kao što ćete i sami primijetiti, ima poluokrugli jastučić za ugodno prianjanje i kontrolu tijekom feniranja.

Sedam redova glatkih iglica sa zaobljenim vrhovima tu su s razlogom: jednostavno i lako raščešljavaju pramen kose u samo jednom potezu. Glatke iglice stvaraju tenzije na kovrčavoj kosi prilikom češljanja i svakom pramenu tako pružaju novu definiciju.

Znate kako oštrica makaza djeluje na ukrasnu mašnu kada je želiti uviti makazama? Otprilike isto tako Denman četke djeluju na kovrčavu kosu!

Zanimljivo je što Denman četke imaju dršku u obliku suze za udobnije držanje, ali uvijanje pramenova kose (obvezno pogledajte jedan od tutoriala za korištenje!).

Irina je potom, u par koraka “naklikala” istu Denman četku, samo u predivnoj kombinaciji “unicorn” boja i time mi je dala ideju za rođendanski poklon našoj zajedničkoj prijateljici Ani koja je frizerka. Fora je i to što je Ana opsjednuta irskom kraljicom Marijom Stjuart, a gle podudarnosti: Denman četke dolaze iz Irske. S ljubavlju.

Egzotični super modeli, kao što je Tina Kunakey, svoje kovrče za snimanja i privatno, zaglađuju ovim tipom četki, a dobra preporuka za sve ljepotice ovog tipa kose je da svoju Denman četku čuvaju na dva mjesta – u kupaonici, kao i u torbici bez koje ne izlaze iz kuće.

Denman četke - novi level češljanja! 11

I da, Denman četka posebno lijepo ‘izvija’ i zaglađuje vrhove kose, u što sam se sama uvjerila. Evo trika: vrhove kose oblikujte dok su još topli od sušenja fenom, zahvatite ih D3, D4 ili D14 modelom Denman četke, te ih lagano  ‘izvijajte’ kako biste stvorili blago uvijene završetke, a time i savršenu završnicu.

No, Denman priča svakako ne završava s D3 četkama. U Frizerlandu sam ugledala čitav niz modela za različite potrebe kose, što me oduševilo:

 • D4, D14, D143, D90 – varijacije nalik na četku D3, prilagođene različitim dužinama kose i vašim preferencijama;
 • ProTip – četke za feniranje od 100% prirodnih materijala: drške od drveta i isključivo prirodne dlake (drška se ne pregrijava tijekom feniranja!)
 • Head Hugger četke za feniranje – neobične četke za feniranje u obliku pješčanog sata, za jasno i brzo definiranje pramenova;
 • Thermo Ceramic – ‘ozbiljna’ četka za feniranje, savršeno raspoređuje i prenosi toplinu na svaki pramen, njene iglice su znatno nježnije u odnosu na druge četke za feniranje;
 • Tangle Tamer za raščešljavanje – lagane i kompaktne, te iznimno nježne poput vlasi kose –  ako su D3 četke za barbike, Tangle Tamer izgledaju kao četke za Bratz lutke!
 • Finisher – poput Tangle Tamera ali sa 100% prirodnim vlaknima,
 • Paddle četke – kvalitetne i udobne, atraktivnog dizajna i iznimne moći raščešljavanja, savršenstvo za svaku kosu!
 • Tu su i češljevi za tapiranje (svi želimo volumen, zar ne?) , kistovi za bojenje za frizere, četke za oblikovanje (muških) frizura , pa i masažer vlasišta.

Ne znam za vas, ali zahvaljujući Irini sada znam što pokloniti sebi i prijateljima koji su poprilično ‘teški’ za iznenaditi poklonom 😊

Autor: H.D.

Zoran Stanišić – Krojač frizura po mjeri

Zoran Stanišić, poznati gospodin-od-makaza, frizerski maher iz Doboja, jedan je od prvih edukatora i najvjernijih partnera kojima se Frizerland ponosi, i to s dobrim razlogom.

Naš Zoka, kako ga volimo zvati, svoj zanat je iskovao i u potpunosti usavršio još u zlatnim devedestima, kada je frizerstvo bilo još uvijek ‘samo’ zanat, te svedeno na paletu ‘od tri boje’ – crnu, crvenu i plavu, a danas, kada manevriramo s instagramskim nijansama i gotovo nemogućim oblicima, i dalje je razlog zašto brojne klijente ne mrzi ‘prevaliti’ i do 200 km samo kako bi dobili svoju ‘frizuru po mjeri’ kod Zoke.

Sa našim Zoranom, dugogodišnjim edukatorom koji već dulji niz godina, zajedno s Vesnom Skrobić čini color team koji redovno mlade frizere podučava kolorizaciji, ali i tehnikama nadogradnje ekstenzija kose, porazgovarali smo o frizerstvu kao umjetnosti te o frizerima-edukatorima.

Zoran Stanišić - Krojač frizura po mjeri 13

Zoka, u posljednje vrijeme sve više frizera bavi se frizerskim edukacijama. Da li je, po Vašem mišljenju, došlo do ‘hiperprodukcije’ edukatora? I koliko je zahtjevno biti frizer-edukator?

Prije 20 godina, kada sam počeo raditi frizerske edukacije, bilo nas je ‘na prste izbrojati’, a danas je to vrsta biznisa. Frizeri jednostavno odu u Njemačku, Italiju, kod nekog brenda, ostanu tamo nekih 5-6 dana, dobiju sertifikat, i vrate se  nazad kao – edukatori. Međutim, postoje različiti edukatori. Netko za 6 sati dobije sertifikat, ali jednostavno nema dovoljno iskustva. Iskustvo se stiče radom kroz svoj salon i prenošenjem znanja dalje.

Mislim da edukator zaista mora biti čovjek sa iskustvom, koji svaki dan prolazi sve ono što i ostali frizeri.

Frizeri edukatori često se susreću s velikim očekivanjima kod klijenata. Koliko god edukator bio sposoban, postoje stvari koje se mogu i koje se ne mogu uraditi. Dešava se da nam u salon dođe djevojka, donese sliku željene frizure, nakon što je obišla 20 salona – i pomisli da sam ja Bog, da ja mogu napraviti ono što Bog ne može (smijeh). Vjerujem da je ova situacija zajednička svim edukatorima.

Po čemu se frizer-edukator razlikuje od ‘ostalih’ frizera, i kako da se istakne u odnosu na druge edukatore?

Frizer edukator mora biti stilist, kao i svaki frizer, ali edukator pogotovo. Rekao bih da edukator radi transformacije  – makeovere, ali vidljivo dobre makeovere. Raditi na vrlo mladim modelima je lako. Svugdje nailazimo na slike po istom kalupu – vrlo mladi modeli sa sličnim frizurama.  Volio bih vidjeti više personaliziranih stilova, ali na svim generacijama klijenata. Pokaži mi što ćeš učiniti od klijenta u 40-tima ili 50-tima, i reći ću ti kakav si frizer. Tek tada možemo pričati o ozbiljnom stilisti i ozbiljnom edukatoru.

Zoran Stanišić - Krojač frizura po mjeri 14

Mnogi bi željeli promijeniti profesiju i postati frizeri. Da li je to lako izvodljivo?

Frizer se ne uči, frizer se rađa. Frizerstvo je umjetnost. Da bih bio frizer, moram imati smisla za mnogo stvari. Evo na primjer, ja znam šiti garderobu –  iako danas to ne radim, ali prije 20 godina svojim sam koleginicama šio komplete. Također slikam, a imao sam i muzičku grupu (Sezam ’73). Dakle, ja sviram i kuham. Sve je to povezano s umjetnošću. Danas mnogi pokušavaju biti frizeri, ali moraju znati da za to moraš imati talenat, moraš se roditi s tim, poznavati oblike, imati smisla za crtanje. Ti moraš da stvaraš oblik, ti si kreator.

Isto tako – šišanje se radi isključivo po obliku glave, po situaciji. Zato mi, upravo radi toga, dolaze klijenti udaljeni i do 200 km, samo zbog šišanja.

I da, možete naučiti raditi asimetrije na kratkim frizurama, ali kada trebate raditi s kosom dužine do pola leđa, tu se već treba napraviti funkcionalan oblik.

I za kraj, koje je najznačajnije iskustvo  u Vašem edukatorskom radu?

Koliko ja imam uticaja na brendove, pokazao sam kroz Frizerland. Na primjer, četiri boje u nijanseru Black Professional Line su ‘moje’, tj. nastale su po mom prijedlogu. Dakle, iz jedne male Bosne, netko je dao sugestiju da se ‘izmiksa’ boja koja je nama potrebna na tržištu. Nisam razmišljao da li je takva boja potrebna u Italiji ili ne, ali jeste kod nas. Tehničari koji ih rade nisu frizeri, oni su hemičari. Njima treba naše mišljenje. Stvoriti nijansu za jedan brend  – to je velika stvar za jednog edukatora.

Slično je bilo s brendom Young – koji je ranije imao sasvim drugačiji, jednostavniji nijanser. Njihovog predstavnika sreo sam prije neke četiri godine. Kao mladom predstavniku brenda, u kratko vrijeme prenio sam mu gomilu informacija i iskustava,  nakon čega je dečko otišao u Italiju, te po našoj sugestiji (mene i Vesne), doslovno promijenio nijanser. Promijenili smo kompletan nijanser tonera – da bi danas to na tržištu išlo  daleko bolje nego s prvim nijanserom.

Kao edukator, utjecati na proizvodnju jedne boje koja će se kasnije isporučivati kamionima –  za mene je najveća stvar koju sam napravio u životu.

Zašto želimo kupiti saunu sada i odmah!

Finska poslovica kaže da sauna čini ženu najljepšom nakon kupanja, a to je samo jedan od razloga zašto je želimo imati sada i odmah.

Iako je pojam finska sauna odavno međunarodno usvojen, arheolozi su otkrili da su još drevne Maje uživale njene blagodati. Mnoge stare civilizacije poznavale su pojam koji danas označava sauna, ali njena komercijalizacija doživjela je procvat 1936. godine na Olimpijskim igrama u Berlinu, kada su finski sudionici igara izgradili saunu koju su kasnije kopirali Nijemci, a potom i cijeli svijet.

Do unatrag nekoliko godina, finska sauna je bila rezervirana gotovo isključivo za hotele i velike spa centre, a danas je to must have svih moderno opremljenih beauty salona i domova. Doista, cijene sauna su danas toliko pristupačne, da ih je sasvim izvodivo imati i u malim stanovima.

Zašto želimo kupiti saunu sada i odmah! 15
Izvor: freepik.com

Osim klasične saune, na koju smo navikli, u modi su i infracrvene saune koje su sve popularnije. One su napravljene od drveta nordijske smreke s mirisnim smolama koje nude relaksirajući ugođaj, a umjesto pare, zagrijavanje omogućavaju duge infracrvene zrake. Toplina infracrvene energije prodire do 5 cm u dubinu tkiva. Ovakav tip sauna idealan je za spa i wellness centre, kao i za domove.

Potpuno oslobađajući osjećaj preznojavanja benefite saune stavlja u sami vrh zdravstvenih kao i kozmetičkih zahtjeva modernog čovjeka.

Fizički, ništa nije okrepljujuće od dubokog, zdravog znojenja svakog dana. Napetost nestaje. Mišići se opuštaju. Psihički izlazimo opušteni, oživljeni i spremni za sve što nam dan donese.

Nagomilavanje toksina u tijelu može dovesti do različitih zdravstvenih stanja, kao što su smanjenje energije, posljedice ubrzanog starenja.

Zašto želimo kupiti saunu sada i odmah! 16

U sauni najbrže i najlakše izbacujemo štetne toksine iz tijela – nikotin, olovo i živa veoma brzo izlaze kroz znoj. Osim toga, jedna od prednosti saune je sposobnost jačanja imunološkog sustava značajnim podizanjem tjelesne temperature. Podizanjem tjelesne temperature sauna može pomoći u borbi protiv raznih infekcija i eliminacije virusa.

Prekomjernim znojenjem u sauni unosimo kisik i razne važne hranjive tvari na površinu naše kože. Zdravstvena korist saune je u čišćenju pora, a samim tim i u zdravijem izgledu i pomlađenoj koži.

Nekoliko minuta dnevno je dovoljno da izgledamo, te osjećamo se bolje.

Korištenje saune osobite se preporučuje i astmatičarima, osobama koje boluju od kroničnog bronhitisa, te onima koji se liječe od posljedice upale pluća.

Najpovoljnije i najpraktičnije modele sauna nove generacije možete poručiti u Frizerlandu (centrala Vitez), gdje možete i pogledati prekrasne primjerke finske i infracrvene saune.

Zašto želimo kupiti saunu sada i odmah! 17

Ljubazno Frizerland osoblje stoji na raspolaganju kupcima za sve upite.

Dobra vijest: ove odlične saune dostupne su po promotivnim cijenama, sniženima za 20%, a isporuka podrazumijeva ujedno i sklapanje iste u Vaš salon ili dom!

Pogledajte ih OVDJE.

Moser 1400: Klasik. Original. Sada i bežični!

Blagdani i praznici vrijeme su iznenađenja i ispunjenja želja, i u tom periodu svakojaka iznenađenja očekujemo doslovno iza svakog ćoška.

No, jedno nismo očekivali, a došlo nam je upravo iz Mosera:

Kultni šišač nad šišačima, “The Mašinica” među svim mašinicama za šišanje – bilo salonskim ili onim kućnim, Moser 1400 – dobio je svoju bežičnu verziju!

Ova vijest obradovat će sve one kojima je uvijek potrebno “malo više prostora” i slobode, ovisno o radnom prostoru (salonu), načinu rada i navikama.

No, ne brinite: Ova varijacija kultnog Mosera 1400 novom varijantom nije izgubila karakteristike zbog kojih su je zavoljeli milijuni muškaraca (poglavito frizeri i berberi) diljem svijeta.

Naprotiv, i dalje pričamo o dobroj, staroj mašinici kakvu je koristio najprije naš djed, zatim otac, a danas – mi.

Markantni vintage dizajn u crveno-bijelom kućištu je tu, performanse i dalje svjedoče da se radi o pravoj mašinki, s istim karakteristikama kao i originalni, klasični (kabelski) model s kojim radimo i danas.

No, Moser je sada ovog mačića izveo na sunce i spreman je svijetu pokazati sve njegove odlike!

Koje, pitate se?

Čitajte dalje!

<strong>Moser 1400: Klasik. Original. Sada i bežični!</strong> 18

Nepromijenjen od 1964. Sve do danas.

Tehnički, Klasik se stalno ažurirao, u skladu s razvojem tehnologije i potrebama frizera i klijenata.

Tako danas, pored klasičnog 1400 modela u kabelskoj varijanti (dostupnog i u crnoj boji), imamo i Mini 1400 koji osigurava šišanje na dužinu 0, ili pak Fading Edition – posvećen frizerima za izvedbu fade šišanja.

U ovom nizu nedostajao je samo, pogađate, Wireless – bežični oblik kojeg su neki od nas potajno priželjkivali, a koji je sada, kao što vidimo,  postao stvarnost.

Bežični Moser 1400 dolazi nam  bez kabla, sa 45% manjom težinom (!), puno više snage i poboljšanom ergonomijom za lakše ‘baratanje’!

Frizerska srca osvojio je zahvaljujući svom vrlo tihom i preciznom radu i malom težinom kojom znatno olakšava rad. No, naravno da to nije sve. Ovaj novitet vrlo je brz i i što nam je posebno bitno: ne pregrijava se.

Za njegovo “hranjenje” potrebna su 2 sata i 20-ak minuta, a zauzvrat će vam pružiti full 3 sata neometanog rada!

Ljubimac frizera

Adel Husić, profesionalni frizer i edukator iz Maglaja imao je čast među prvima na našem tržištu  isprobati ovaj model:

“Moser je napravio korak dalje. Ostavio je onaj dobri stari šmekerski, prepoznatljivi dizajn, ali je uradio cordless (bežičnu) mašinicu Moser 1400 koja ima ono što je najbitnije nama frizerima: ne zagrijava se i posjeduje fantastičnu preciznost noževa. Moser je zadržao apsolutnu kvalitetu kada je u pitanju proizvodnja, ali je olakšao svima nama – napravio je mašinicu bez kabla. Moram da kažem da sam baš danas, bez prvog punjenja, uspio da ošišam šest svojih klijenata prije nego što se aparat ugasio. Moja apsolutna preporuka!”

<strong>Moser 1400: Klasik. Original. Sada i bežični!</strong> 19

Pruža više nego što traži!

Kada govorimo o frizerima, Moser 1400 Wireless definitivno spada u najpovoljnije profesionalne/ salonske aparate, i svojim korisnicima će svakako pružiti više od očekivanog.

Pišite nam svoja iskustva s novim Moserovim čedom!

Za više informacija o novom Moser 1400 Wireless aparatu za šišanje, kontaktirajte nas na: 030 717 166, mob/ viber/ whatsapp: 063 893 335 ili putem e-maila: [email protected]

Ivan Duda – jedan od najvećih frizerskih uzora uskoro u Frizerlandu!

I ove godine donosimo pregršt inspiracija i motivacija za naše hair stiliste, proljeću “kucamo na vrata“ renomiranim frizerom, Ivanom Dudom.

Naša zvijezda proljeća je Ivan Duda, koji živi i radi u Splitu, u frizerskom salonu „MIČ Styling“.

Član je MIČ styling artistic teama i redovna zvijezda mnogobrojnih turneja u regiji i šire. Ivan je završio frizersku akademiju „MIČ Styling“ u Sloveniji, usavršavao se u Londonu, kao i na drugim brojim svjetskim edukacijama.

Maestro muških i ženskih frizura

Na Dudinom Instagram profilu uživamo u stilu modernog klasicizma, ekvivalentom prestižnim svjetskim salonima, kojeg krase različite varijacije ženskih bob frizura, muških i ženskih fade-ova kakve viđamo u modnim časopisima poput Elle-a, Vogue-a i drugih.

Kada se o njegovim radovima radi, poznata rečenica “Kao prvo, ovo je perika” za njega ne važi, jer ovaj slavni hair profesionalac u stanju je izvesti ono što smo do sada smatrali uglavnom nemogućim.

Njegove kreacije krasi igra slojeva i nevjerojantnih tekstura, te šarmantni nestašni pramenovi kao nošeni povjetarcem.

Dok se većina profesionalaca uglavnom opredjeljuje za jedan od dva smjera – muške ili ženske frizure, Ivanu Dudi je pošlo za rukom biti maher u obje varijante, stoga je ‘specijalizirao’ oba smjera.

Ovaj frizer svjetskog glasa ostavlja nas “bez daha“ svojom britkošću, preciznošću i jasnim crtama koje samouvjereno povlači i dorađuje oblikujući željeni stil.

Posebno nas fascinira Ivanova sposobnost da  svojim klijentima prilagođava stilove, ne primjenjujući par “kalupa“ za svaku osobu (a na to smo jako osjetljivi), jer svatko od nas želi imati personalizirani hairstyle svojstven našem obliku i crtama lica, osobnosti i godinama, a Ivan to savršeno inkorporira!

 Upravo stoga želimo da ga upoznate, i zato nam Duda uskoro stiže na dvodnevno druženje!

Frizerski događaj godine

Kako “živi“ ljubav prema struci, koji su najnoviji frizerski stilova, saznat ćemo na edukaciji Ivana Dude koju organizira Frizerland, a o kojoj ćemo više informacija objaviti uskoro.

Eksplozija noviteta ovog inovativnog hair artista održat će se u carstvu frizerskih slastica, u Frizerlandu u Vitezu. I ovog puta, Frizerland će pripremiti zanimljiv program na kojem ćete teško zatražiti pauzu.

Svojim kontinuiranim radom i stalnim edukacijama Ivan je lansirao mnoštvo hair trendova, svakodnevno potiče brojne frizere na  bitne iskorake u njihovom kreativnom stvaralaštvu, što možete vidjeti na njegovom Instagram profilu. Toplo se nadamo vašem dolasku, jer vam želimo i ovog proljeća udahnuti inspiraciju za 2022. godinu!

Poznati su i svi detalji – provjerite službenu stranicu velikog frizerskog eventa.

Tretman koji je svijet kose okrenuo naopačke: Upoznajte K18!

Biste li nam vjerovali ako vam kažemo da je potpuna obnova ekstremno oštećene (čitaj: uništene) kose zapravo moguća u gotovo samo četiri minute?

I da je frizerski svijet u posljednjih godinu dana uzdrmao brend koji nudi praktično dva proizvoda, dovoljno moćna da pred njima poklekne i slavna Khloe Kardashian, poznata po zavidnim, raskošnim uvojcima vanzemaljske ljepote?

Frizerima, ali i svima onima kojima je kosa otprilike jednako važna kao i biblijskom junaku Samsonu, Frizerland ponosno predstavlja revolucionarno otkriće za kosu – K18 Biommetric Hairscience.

Tretman koji je svijet kose okrenuo naopačke: Upoznajte K18! 23

Ovo novorođenče koje je iznjedrila najnovija tehnologija u svijetu kose, posebno je od samog svojeg ‘rođenja’. Naime, K18 nije nastao u laboratoriju poput većine proizvoda za kosu, već je stvoren računalnim putem.

Nakon desetljeća istraživanja cijelog keratinskog genoma koji čini ljudsku kosu, Suveen Sahib, suosnivač K18 Biomimetic Hairscience, u suradnji s vrhunskim europskim znanstvenikom iz područja bio inženjeringa, profesorom Arturom Cavaco–Paulom, došao je do zapanjujućih rezultata i “Heureka momenta”, koji su ih doveli do otkrića peptida koji se posebice izdvojio sa svojom gotovo čarobnom moći da vrati oštećenu kosu u njezino izvorno, mladenačko stanje. Danas je taj peptid poznat kao patentirani K18 Peptide™.

Tretman koji je svijet kose okrenuo naopačke: Upoznajte K18! 24

Ovaj peptid prodire u središte svake oštećene vlasi te zahvaljujući svojoj savršenoj veličini i strukturi, povezuje prekinute lance i obnavlja disulfidne veze. Kosa je time obnovljena i vraćena joj je snaga, mekoća, glatkost i lepršavost.

K18 Hair dolazi u dva oblika – kao maska za kosu i kao sprej.

Oba proizvoda iznimno su jednostavna za korištenje. Nakon pranja šamponom, bez upotrebe regeneratora, na još uvijek vlažnu kosu (kratko prosušenu ručnikom) nanosi se vrlo mala količina maske, od vrhova prema korijenu , potom se čeka 4 minute kako bi sastojci počeli djelovati. Nakon isteka 4 minute, bez ispiranja, može se nastaviti s oblikovanjem kose po želji. Maska je namijenjena za profesionalnu i kućnu upotrebu, dok se u salonu ona kombinira sa sprejom. Tu je postupak sličan prethodnom, osim što se sprej nanosi na vlažnu kosu prije samog tretmana.

Tretman koji je svijet kose okrenuo naopačke: Upoznajte K18! 25

K18 Hair dobitnik je brojnih nagrada za izvrsnost, od kojih se ističu Elle 2020 Future of Beauty Awards, kada je proglašen jednim od najuzbudljivijih i najinovativnijih proizvoda u kategoriji proizvoda za kosu, potom The Refinery29 Beauty Innovator Award, te New Beauty Innovation Award Winner, kao pobjednik na području inovacija.

Obožavaju ga priznati frizeri i stilisti, no i brojni svjetskih celebrityji, među kojima je Khloe Kardashian. „Kosa mi je bila jako oštećena od silnih kemijskih tretmana, kada mi je stilist preporučio ovu masku – koja mi je doslovno oživjela kosu” – oduševljeno je napisala na svom Twitter profilu, gdje je također izjavila kako je doslovce “opsjednuta” ovim kultnim proizvodom.

Tretman koji je svijet kose okrenuo naopačke: Upoznajte K18! 26

U slobodnoj prodaji, leave-in masku za kućnu upotrebu u tri različita pakiranja svi zainteresirani kupci mogu pronaći u Frizerland poslovnicama kao i na web shopu, dok masku i mist za profesionalno korištenje u salonu frizeri mogu poručiti putem Frizerland posrednika/ komercijalista.

Više o K18 pročitajte OVDJE.

Kallos – ljepota na antički način

Još u staroj Antici briga o ljepoti bila je prisutna. Antika pamti ružinu vodicu kao eliksir mladosti, limun u svojstvu „izbjeljivača kose”, med i razne trave kao sastojke bogatih pripravaka koji su čuvali tajnu ljepote.

Po uzoru na „svete” antičke pripravke nastao je Kallos – brend koji slavi ljepotu na antički način.

Kallos – ljepota na antički način 27

Fotografija: vogue.it

Natpis kalos (καλός) je forma epigrafa koja se često nalazi na antičkim vazama. Riječ καλός znači lijep. Riječ kallos na vazama se često utiskivala uz ime ili lik, što je predstavljalo preteču modernog ljubavnog pisma.

Želeći osmisliti nešto što će zadovoljiti visoke estetske zahtjeve 21. stoljeća po pristojnim cijenama – rodio se Kallos, brend koji ćemo zasigurno uvrstiti u našu beauty rutinu.

Slučajnost ili ne, ovaj simbolični naziv također čini i slavno prezime samog osnivača firme, Jánosa Kallós-a, zbog čega je isti i odabrao za svoju kozmetičku tvrtku, osnovanu 1978. godine u Budimpešti.

Ljubav satkana u bočicama osvojit će vas na prvu, sigurni smo. Jer ljubav na ljubav se rađa, a kako ne bismo i zavoljeli nešto što je rađeno sa čistim dobrim namjerama – onim da izgledamo lijepo, a da pritom ne ostanemo totalno švorc.

Od sada pa na dalje, nećemo moći bez ovih ljepotana!

Kallos boje za obrve

Gotovo da ne postoji osoba koja izgleda dobro sa lošim obrvama. Ne, to ne može biti. Korektan luk obrva, prava debljina i boja ublažit će čak i nepravilne crte lica i učiniti ga ljepšim.

Kallos – ljepota na antički način 28

Kallos boja za obrve namijenjena je za korištenje profesionalcima kozmetičarima, a jednom kada ju probate, uvidjet ćete da je ona odlična supstitucija za mnogo skuplje boje drugih brendova.

Kallos – ljepota na antički način 29

Fotografija: usmagazine.com

Kallos šampon za dubinsko čišćenje kose

S vremena na vrijeme i naša kosa, odnosno tjeme treba detoks. Upravo tretmani kao i šamponi za ovu radnju postaju pravi hit u svijetu, jer drugi preparati za njegu mnogo bolje rade nakon ovog tretmana.

Šamponi za dubinsko čišćenje se osobito preporučuju osobama čije je vlastište sklono masšćenju, kao i onima koji nešto češće koriste šampone za suho pranje.

Posebno nam se sviđa pakiranje od 500 ml, jer dolazi s pumpicom, zbog čega ga možemo jednostavno koristiti u salonu, kao i doma.

Kallos – ljepota na antički način 30

Šampon za revitalizaciju kose s uljem naranče

Prozirne bočice estetski su dragulji, a sviđaju nam se jer su totalno cool i podsjećaju nas na vaze za cvijeće u kalifornijskim stanovima. Ideja za salon ili balkon: nakon što potrošimo sadržaj, sakupljat ćemo boce i u njima ćemo odlagati poljsko cvijeće.

Kallos – ljepota na antički način 31

Bogata revitalizirajuća njega na bazi narančinog ulja i kompleksa vitamina u vidu kremaste formule djeluje hidratizirajuće na njegu kose, dok čisto narančino ulje hidratizira i hrani suhe, oštećene pramenove, te nježno čisti i štiti vlasište od masnoće.

Kada kosu očistimo od nečistoća šamponom po osobnom izboru, bogato ćemo je nahraniti nekom od Kallos maskica.

Kallos – ljepota na antički način 32

Maska za revitalizaciju kose Kallos Caviar

Kavijar je jedan od najefektnijih aktivnih sastojaka sa visokom moći obnavljanja. Kako na tanjuru, tako i u kosi – daje nam osjećaj luksuza i samo luksuza. Visok sadržaj vitamina, minerala, lipida i proteina obnavljaju te vraćaju snagu, sjaj kao i mladoliki izgled kose.

Spremni smo za luksuzni osjećaj, i na ništa manje od toga pristati nećemo!

Kallos – ljepota na antički način 33

Iz Japana s ljubavlju: Panasonic for Professionals – od sada u Frizerlandu!

Postoji nešto u vezi Japana što čini da kažemo ‘da’ na sam pogled na slavnu oznaku Made In Japan, koja je postala sinonim sigurnosti i pravog odabira.

Bilo da se radi o automobilu ili kozmetici protiv bora, dovoljno je znati da željeni proizvod dolazi iz Japana, kako bismo reagirali sa shut up and take my money.

Japanska tehnologija sinonim je za točnost, preciznost, efikasnost, jednostavnost i lakoću. Upravo ove odlike krase Panasonic for Professionals aparate za šišanje, koji su svoje istaknuto mjesto upravo dobili – u Frizerlandu.

Iz Japana s ljubavlju: Panasonic for Professionals – od sada u Frizerlandu! 34

Ovi sve-samo-ne-klasični aparati iz Panasonicove prestižne linije posvećene profesionalcima, posjeduju čak nekoliko karakteristika zbog kojih se izdvajaju u masi drugih, te zbog čega zaslužuju titulu pravih samuraja u svijetu aparata za šišanje:

Idemo vidjeti što nam svaki od njih zapravo nudi!

1. Aparat za šišanje Panasonic Bežični – ERHGP82K

Jedan od najboljih aparata za šišanje na svijetu – sudeći prema svjetskim profesionalcima – frizerima i berberima, koji su sudjelovali u anketi kultnog američkog magazina Men’s Health. Ovaj model odličan je za profi frizere, ali i one još uvijek ne tako profi, što znači da predstavlja ‘opasno’ ali ipak poželjno ‘oružje’ i u rukama početnika. Dovoljno je da okrenete brojčanik za odabir duljine, i ovaj šišač munjevito će rezati od 0,8 do 2 centimetra.

Iz Japana s ljubavlju: Panasonic for Professionals – od sada u Frizerlandu! 35

2. Aparat za šišanje Panasonic Bežični – ERHGP72KER1611K

Ovaj model reže sve što mu se nađe na putu. U samo sat vremena punjenja, pružit će vam 50 minuta besprijekornog rada kojemu nećete moći naći manu. Među pro frizerima važi za jedan od najekonomičnijih modela upravo zbog idealnog omjera cijene i kvalitete. Profiji koji ga koriste duže vrijeme, preporučuju ga s obzirom da i nakon deset godina korištenja, radi jednako efikasno kao i prvoga dana.

Dizajnom i tehnologijom prije podsjeća na nešto što je ispalo iz NLO-a, negoli na prosječan aparat za šišanje.

Uvjerite se i sami!

Iz Japana s ljubavlju: Panasonic for Professionals – od sada u Frizerlandu! 36

3. Aparat za šišanje Panasonic Bežični – ER1512K

Aparat koji ‘govori pet jezika’. Kod mašinica za šišanje to znači da posjeduje blade prsten za podešavanje visine s 5 pozicija (0,8 do 2 mm). Radi jednako i kao bežični i kao “žični” aparat. Njegovo lagano tijelo osigurava nevjerojatnu lakoću rukovanja.

Iz Japana s ljubavlju: Panasonic for Professionals – od sada u Frizerlandu! 37

4. Aparat za šišanje Panasonic Bežični – ERGP21K i ERGP22K

Dobra frizura ne nastaje bez dobrog alata. Ovaj supermodel birajte ako je fazoniranje vaša strast. Njegove iznimno bliske oštrice omogućavaju posebno kratko izbrijavanje (dužina rezanja je oko 40% kraća). Bonus? Smanjene vibracije za ugodniji rad. Model ERGP22K posjeduje dodatnu oštricu za crte i dizajne.

Iz Japana s ljubavlju: Panasonic for Professionals – od sada u Frizerlandu! 38

5. Aparat za šišanje Panasonic Bežični – ER1411S

Vrlo kompaktan i lagan, za one koji padaju na fizički izgled, a zatim i na osobnost. Frizeri ga biraju zbog njegove ‘pametne pojave’ budući da ispunjava ono što svojim izgledom obećava. Pruža više nego što zahtijeva: sat vremena i 20 minuta rada, za samo 1 sat punjenja!

Iz Japana s ljubavlju: Panasonic for Professionals – od sada u Frizerlandu! 39

6. Aparat za šišanje Panasonic Bežični – ERGP30K

Aparat za šišanje kose i brade, pa čak i dlačica po tijelu. Lagan, ergonomičan, praktičan i ekonomičan. Namijenjen za one koji žele iskusiti Panasonic iskustvo, bez previše odricanja.

Iz Japana s ljubavlju: Panasonic for Professionals – od sada u Frizerlandu! 40

Što je zajedničko svim navedenim modelima?

Svi imaju sljedeće “supermoći”:

X-TAPER OŠTRICE 2.0 – čvrsto hvataju i režu dlačice, ne dopuštajući niti jednoj vlasi da ‘pobjegne’.

DLC PREMAZ 2.0 – premaz dijamantnim ugljikom približno je 3,4 puta tvrđi u odnosu na druge premaze, što u prijevodu znači da su Panasonicove oštrice dvostruko otpornije, s dugotrajnijim oštrim rubom.

OŠTRICE PREUZETE IZ JAPANSKE TRADICIJE – poboljšane do granica usijanja, najmodernijom tehnologijom koja im pruža oštrinu, tvrdoću i otpornost na habanje.

VISOK UČINAK REZANJA ČAK I NA GUSTOJ KOSI – Za rezanje bez presedana. Učinak rezanja se ne smanjuje, bez obzira na gustoću kose.

IZNIMNO BRZ LINEARNI MOTOR – omogućava glatko rezanje bez gubitka na brzini prilikom rezanja gustih područja. Velika snaga održava se do samog ‘izdaha’ baterije.

POSEBAN ERGONOMSKI DIZAJN – prepoznatljiva, tanka i lagana tijela aparata sa gumenim područjima čini ih iznimno ugodnima za držanje. Gotovo da ih ne želite ispustiti iz ruku.

Sada ste u dvojbi oko odabira idealnog Panasonic for Professionals aparata?

Pogledajte naš Panasonic for Professionals katalog, te nas kontaktirajte za dodatne informacije i pomoć!