Blog

Kérastase Chronologiste – Vrhunac luksuza kojeg možemo zamisliti!

S modernom erom dobili smo mogućnost ako ne zaustavljanja, onda barem usporavanja starenja (i nećemo lagati da nam se to ne dopada!). U svijetu anti- age njege, čini se da tron drže lice i kosa. Koliko god vremena i pažnje da posvećujemo licu, jer je ono prvo na “udaru” prilikom komunikacije, ništa manje ne zaostaje ni naša kosa.

Njegovana kosa kao sveti gral današnjice

Njegovana kosa najmoćnija je investicija, i ta tajna je sveti gral današnjice. Vrhunac luksuza kojeg možemo zamisliti upravo se pojavio pod jednim imenom – Kérastase Chronologiste – anti-age linijom koja se po svemu izdvaja od ostalih na tržištu.

Kérastase Chronologiste - Vrhunac luksuza kojeg možemo zamisliti! 1

Moćnim spojem koji predstavlja vrhunac visoke tehnologije i istinskog spa iskustva Kérastase Chronologiste po samom lansiranju na tržište stvorio je pravi hype među ženama diljem svijeta, među kojima su prve pokleknule slavni modeli i glumice, a zatim i ostale dame.

Zaštitno lice Kérastase Chronologiste linije je zanosna Emily Ratajkowski, vlasnica prekrasne kose na koju smo potajno ljubomorni.

Kérastase Chronologiste - Vrhunac luksuza kojeg možemo zamisliti! 2

Okay, nećemo se praviti ludi i reći da je Kérastase Chronologiste linija nešto na što se odlučimo testirati i kupiti u treptaju oka, cijena seruma, ooh-la-la, sama govori za sebe, kao i o prestižu koji ipak želimo kušati na vlastitoj kosi.

Sastojci koji čine ovu liniju su hijaluronska kiselina, vitamin E, molekule porijeklom iz vulkanskih litica Tihog oceana, zrncad kavijara…pred očima nam stvaraju sliku moderne Zlatokose.

Ok, already on my shopping list!

Kérastase Chronologiste - Vrhunac luksuza kojeg možemo zamisliti! 3

Kérastase Chronologiste linija komotno može biti tretirana kao spa iskustvo, poklon za rođendane i godišnjice, oda sebi, te nagrada za osobna dostignuća.

Veoma mali broj salona u BiH (samo tri) rade sa Kérastase Chronologiste linijom, i to Ogledalce – SarajevoCapelli – Banja LukaLa Bellezza – Mostar, u kojima je isključivo moguće kupiti željeni/e Chronologiste proizvod(e).

Navedene lokacije pružaju potpuni osjećaj prestižnog hedonizma, a prvi put kada se posjednete u stolicu jednog od salona, uvidjet ćete razliku u odnosu na sva dotadašnja iskustva!

Kérastase Chronologiste - Vrhunac luksuza kojeg možemo zamisliti! 4

Nakon vrhunskih, luksuznih tretmana izgled njegovane kose moći ćete održavati i kod kuće, naravno uz pomoć preparata koji su dostupni na web shopovima salona OgledalceCapelli i La Bellezza.

I, da, jesmo li pomenuli miris? Jednom kada probate bilo koji od Kérastase Chronologiste proizvoda, zauvijek ćete poželjeti mirisati baš tako – neodoljivo privlačno, a sigurni smo, jača polovina će se doslovno zaljubiti u našu svilenkastu i podatnu kosu koja miriše na rajski cvijet!

Mi smo se posebno oduševili maskom za dugotrajnu preobrazbu vlasišta i kose, crème de la crème svih Kérastase maski! Ovaj proizvod sadrži najviše aktivnih sastojaka u Chronologiste liniji proizvoda, te intenzivno hrani kosu od korijena do vrhova.

Moja kosa se doslovno transformirala nakon ove maske! Samo ju stavite na ručnikom prosušenu kosu, prođite velikim češljem kroz nju, te isperite nakon pet minuta. Mekoća moje kose nakon ovog tretmana je potpuno izvanzemaljska. Ova maska je hotel s pet zvjezdica među svim drugim maskama! To je čudo u kutiji!

Kérastase Chronologiste - Vrhunac luksuza kojeg možemo zamisliti! 5
Košarica