Blog

Denman četke – novi level češljanja!

Irina je oduvijek bila influencer prije influencera. Ona je prva farmerice izrezala žiletom, a kasnije su sve djevojke iz ekipe donosile svoje stare farke na “žiletarenje” Irini. Ona je prva dugu, ravnu kosu odsjekla u odvažni bob.

Jednog dana, dok smo pile kavu u njenom toplom stanu, njena mačka mi je lijeno prela u krilu, otkrila sam jednu malu stvar, koja mi je docnije mnogo značila.

Irina i ja smo bile toliko prisne, da bih ja ostala piti kavu u njenoj blagovaonici, dok bi ona otišla prati kosu. Iz kupaonice se vratila kose umotane u veliki bijeli ručnik, a potom je počela iščešljavati svoje kovrče.

Ta radnja koju je obavljala bila je tako zadovoljavajuća po mene, uživala sam gledati kako izvlači uvijene pramenove kose, koji postepeno prelaze iz oblika kuhanih nudli u oblik morskih talasa.

–              Čime se to češljaš?! – upitah je.

Njena desna ruka mi je dobacila nešto nalik na četku za barbike, ali nešto veću.

–              To je Denman četka, znaš? – Irina je počela recitirati svojim glasom nalik na one iz crtanih filmova, dok joj se lijeva obrva podizala prema gore.

Uspostavilo se da ‘samo ja’ dotad nisam čula za ove neobične četke. Odmah sam na svom smartphone-u uguglala ovaj pojam, kako ne bih ostala u neznanju o ovom novom trendu u svijetu kose.

Denman četke - novi level češljanja! 1

I evo što sam doznala:

Denman četke za kosu spadaju u profesionalni i poluprofesionalni frizerski pribor, što znači da su jednako korisne u frizerskim salonima, ali i kod kuće (to se traži!)

Irina mi je otkrila da koristi D3, ujedno najpopularniji model Denman četki koji je namijenjen za stiliziranje prirodno kovrčave kose, ali i kreiranje uvojaka. U nju se, kako kaže, zaljubila jer je savršena za  raspetljavanje, feniranje, oblikovanje i zaglađivanje kose, te odlično radi posao na mokrim kovrčama.

Logično: ova četka specifičnog oblika, kao što ćete i sami primijetiti, ima poluokrugli jastučić za ugodno prianjanje i kontrolu tijekom feniranja.

Sedam redova glatkih iglica sa zaobljenim vrhovima tu su s razlogom: jednostavno i lako raščešljavaju pramen kose u samo jednom potezu. Glatke iglice stvaraju tenzije na kovrčavoj kosi prilikom češljanja i svakom pramenu tako pružaju novu definiciju.

Znate kako oštrica makaza djeluje na ukrasnu mašnu kada je želiti uviti makazama? Otprilike isto tako Denman četke djeluju na kovrčavu kosu!

Zanimljivo je što Denman četke imaju dršku u obliku suze za udobnije držanje, ali uvijanje pramenova kose (obvezno pogledajte jedan od tutoriala za korištenje!).

Irina je potom, u par koraka “naklikala” istu Denman četku, samo u predivnoj kombinaciji “unicorn” boja i time mi je dala ideju za rođendanski poklon našoj zajedničkoj prijateljici Ani koja je frizerka. Fora je i to što je Ana opsjednuta irskom kraljicom Marijom Stjuart, a gle podudarnosti: Denman četke dolaze iz Irske. S ljubavlju.

Egzotični super modeli, kao što je Tina Kunakey, svoje kovrče za snimanja i privatno, zaglađuju ovim tipom četki, a dobra preporuka za sve ljepotice ovog tipa kose je da svoju Denman četku čuvaju na dva mjesta – u kupaonici, kao i u torbici bez koje ne izlaze iz kuće.

Denman četke - novi level češljanja! 2

I da, Denman četka posebno lijepo ‘izvija’ i zaglađuje vrhove kose, u što sam se sama uvjerila. Evo trika: vrhove kose oblikujte dok su još topli od sušenja fenom, zahvatite ih D3, D4 ili D14 modelom Denman četke, te ih lagano  ‘izvijajte’ kako biste stvorili blago uvijene završetke, a time i savršenu završnicu.

No, Denman priča svakako ne završava s D3 četkama. U Frizerlandu sam ugledala čitav niz modela za različite potrebe kose, što me oduševilo:

  • D4, D14, D143, D90 – varijacije nalik na četku D3, prilagođene različitim dužinama kose i vašim preferencijama;
  • ProTip – četke za feniranje od 100% prirodnih materijala: drške od drveta i isključivo prirodne dlake (drška se ne pregrijava tijekom feniranja!)
  • Head Hugger četke za feniranje – neobične četke za feniranje u obliku pješčanog sata, za jasno i brzo definiranje pramenova;
  • Thermo Ceramic – ‘ozbiljna’ četka za feniranje, savršeno raspoređuje i prenosi toplinu na svaki pramen, njene iglice su znatno nježnije u odnosu na druge četke za feniranje;
  • Tangle Tamer za raščešljavanje – lagane i kompaktne, te iznimno nježne poput vlasi kose –  ako su D3 četke za barbike, Tangle Tamer izgledaju kao četke za Bratz lutke!
  • Finisher – poput Tangle Tamera ali sa 100% prirodnim vlaknima,
  • Paddle četke – kvalitetne i udobne, atraktivnog dizajna i iznimne moći raščešljavanja, savršenstvo za svaku kosu!
  • Tu su i češljevi za tapiranje (svi želimo volumen, zar ne?) , kistovi za bojenje za frizere, četke za oblikovanje (muških) frizura , pa i masažer vlasišta.

Ne znam za vas, ali zahvaljujući Irini sada znam što pokloniti sebi i prijateljima koji su poprilično ‘teški’ za iznenaditi poklonom 😊

Autor: H.D.

Košarica