Blog

Plavi šampon – spasonosni dar s neba za brinete!

Dok plavokose žene još odavno posežu za “ljubičastim šamponima” za održavanje hladnih tonova na kosi, brinete donedavno, niti na vidiku, nisu imale rješenje za korekciju boje kod kuće. Sve do sada.

Dolaskom “plavog šampona”, brinete sada mogu imati svoj mali privatni tretman za održavanje boje kose. Iako je princip isti, plavi šampon razlikuje se od onoga ljubičaste boje.

“Plavi šampon djeluje na neutraliziranje narančastih tonova tamnoplave do tamnosmeđe kose”

Mathew Wickham, profesionalni edukator brenda Aveda.

Kako hladni tonovi stoje nasuprot toplim tonovima na kotaču boja, plava djeluje tako da poništava sve crvene ili narančaste tonove koji se neminovno razvijaju kod smeđe kose.

Plavi šampon - spasonosni dar s neba za brinete! 1

Plavi šampon pravo je otkriće za tamnokose žene koje su svaki put morale trčati u frizerski salon na bojenje kose, kad god bi se na njihovoj kosi pojavili neželjeni topli tonovi.

Wickham objašnjava da, iako ljubičasti šampon ima za cilj neutralizirati žute tonove na plavoj kosi, a hladno toniranoj kosi pružiti srebrni sjaj, plavi šampon cilja upravo na narančastu nijansu koja se često pojavljuje na posvijetljenoj smeđoj kosi.

Dakle, mogu li plavuše koristiti i plavi šampon? Ukratko, ne. “Šampon na bazi plave boje se ne preporučuje na kosi žutog tona”, kaže Wickham.

Naime, kada se kombiniraju plava i žuta, one zajedno stvaraju zelenu boju. Dakle, svatko tko ima plavu kosu, trebao bi izbjegavati plavi šampon, te se i dalje držati ljubičastog šampona.

Naša preporuka plavog šampona za brinete: Šampon za neutralizaciju bakrenih tonova Matrix Total Results Brass Off

Ovaj plavi šampon radi upravo ono što piše na boci. Dok šamponirate kosu, plavi se pigmenti apsorbiraju u vlasi i tako djeluju na smanjenje bakrenih i narančastih tonova.

Plavi šampon - spasonosni dar s neba za brinete! 2

Tekst preuzet s: harpersbazzar.com

Košarica