Blog

Šamponi bez sulfata

Moderni izazovi stavili su žene pred stupce tereta, o kojima često razmišljamo prioritetnim redom, nismo sigurni što staviti ispred čega. Briga za obitelj i dom, produženo radno vrijeme na poslu, renoviranje kupatila, vježbanje, vrijeme provedeno u prirodi, dijelovi su “to do” liste. Koliko nam zapravo ostane vremena za brigu o kosi?

Šamponi bez sulfata 1

Uistinu je važno da nam kosa izgleda njegovano i uredno, pa su mnogi posegnuli za odličnim tretmanom koji je dostupan u modernim frizerskim salonima, a riječ je dakako o keratinskom ravnanju kose.

Ovaj tretman brzinom munje vinuo se na samu top listu zahtjeva klijentica, jer nakon izvršenog tretmana uistinu nije potrebno glačati kosu, sušenje fenom od korijena do vrhova jedini je zadatak koji je potrebno obaviti za istinski sjajnu i stiliziranu kosu.

Porastom trenda potražnje usluga keratinskog ravnanja kose, rastao je i trend potrebe za šamponima bez sulfata, o kojima ćemo u nastavku reći nešto više.

Šamponi bez sulfata – čudo moderne današnjice

Naše bake nisu zasigurno vodile brigu o sastojcima šampona, no, mi smo srećkovićke moderne današnjice, pa imamo tu blagodat da uživamo u magičnim otkrićima beauty industrije.

Sulfati su inače jaki čistači na bazi mineralnih soli koji sadrže sumpor, te im je glavni zadatak stvaranje pjene pri pranju kose, no sam proces nije nužan kako bismo došli do čiste kose. Često sulfati dovedu do nuspojava kao što je disbalans tjemena kose, svrbež i opadanje, i to uglavnom kod onih osjetljivog vlasišta

Šamponi bez sulfata odlična su alternativa, a i obavezna ukoliko ste netom izvršili tretman keratinskog ravnanja kose. Osim šampona bez sulfata, odlična pomagala, koja, istina, nisu nužna ali korisna svakako jesu su i regeneratori i maske za kosu, također bez štetnog djelovanja sulfata.

Spomenuti popratni proizvodi poželjni su u svim bolje opremljenim frizerskim salonima, upravo zbog klijenata koji su negdje drugdje ili baš u našem salonu obavili keratinsko ravnanje kose, a traže ih i oni koji imaju problem osjetljivog vlasišta kose, te oni koji žele održati trajnost bojane kose (sulfati su direktni krivci za ubrzano skidanje boje sa kose).

Da li je šampon bez sulfata pravi izbor za moju kosu?

Ako želite dobro svojoj kosi i koži glave, odgovor je apsolutno – DA.

Sredstva za čišćenje i njegu kose bez sulfata održavaju prirodna ulja na tjemenu kose, što kao krajnji rezultat daje prirodno potrebni nivo vlage kose.

Za više informacija o proizvodima koje preporučujemo tu su profili naših društvenih mreža preko kojih ćemo rado odgovoriti na sve vaše upite i nedoumice!

Šamponi bez sulfata 2
Košarica