Blog

Moser 1400: Klasik. Original. Sada i bežični!

Blagdani i praznici vrijeme su iznenađenja i ispunjenja želja, i u tom periodu svakojaka iznenađenja očekujemo doslovno iza svakog ćoška.

No, jedno nismo očekivali, a došlo nam je upravo iz Mosera:

Kultni šišač nad šišačima, “The Mašinica” među svim mašinicama za šišanje – bilo salonskim ili onim kućnim, Moser 1400 – dobio je svoju bežičnu verziju!

Ova vijest obradovat će sve one kojima je uvijek potrebno “malo više prostora” i slobode, ovisno o radnom prostoru (salonu), načinu rada i navikama.

No, ne brinite: Ova varijacija kultnog Mosera 1400 novom varijantom nije izgubila karakteristike zbog kojih su je zavoljeli milijuni muškaraca (poglavito frizeri i berberi) diljem svijeta.

Naprotiv, i dalje pričamo o dobroj, staroj mašinici kakvu je koristio najprije naš djed, zatim otac, a danas – mi.

Markantni vintage dizajn u crveno-bijelom kućištu je tu, performanse i dalje svjedoče da se radi o pravoj mašinki, s istim karakteristikama kao i originalni, klasični (kabelski) model s kojim radimo i danas.

No, Moser je sada ovog mačića izveo na sunce i spreman je svijetu pokazati sve njegove odlike!

Koje, pitate se?

Čitajte dalje!

<strong>Moser 1400: Klasik. Original. Sada i bežični!</strong> 1

Nepromijenjen od 1964. Sve do danas.

Tehnički, Klasik se stalno ažurirao, u skladu s razvojem tehnologije i potrebama frizera i klijenata.

Tako danas, pored klasičnog 1400 modela u kabelskoj varijanti (dostupnog i u crnoj boji), imamo i Mini 1400 koji osigurava šišanje na dužinu 0, ili pak Fading Edition – posvećen frizerima za izvedbu fade šišanja.

U ovom nizu nedostajao je samo, pogađate, Wireless – bežični oblik kojeg su neki od nas potajno priželjkivali, a koji je sada, kao što vidimo,  postao stvarnost.

Bežični Moser 1400 dolazi nam  bez kabla, sa 45% manjom težinom (!), puno više snage i poboljšanom ergonomijom za lakše ‘baratanje’!

Frizerska srca osvojio je zahvaljujući svom vrlo tihom i preciznom radu i malom težinom kojom znatno olakšava rad. No, naravno da to nije sve. Ovaj novitet vrlo je brz i i što nam je posebno bitno: ne pregrijava se.

Za njegovo “hranjenje” potrebna su 2 sata i 20-ak minuta, a zauzvrat će vam pružiti full 3 sata neometanog rada!

Ljubimac frizera

Adel Husić, profesionalni frizer i edukator iz Maglaja imao je čast među prvima na našem tržištu  isprobati ovaj model:

“Moser je napravio korak dalje. Ostavio je onaj dobri stari šmekerski, prepoznatljivi dizajn, ali je uradio cordless (bežičnu) mašinicu Moser 1400 koja ima ono što je najbitnije nama frizerima: ne zagrijava se i posjeduje fantastičnu preciznost noževa. Moser je zadržao apsolutnu kvalitetu kada je u pitanju proizvodnja, ali je olakšao svima nama – napravio je mašinicu bez kabla. Moram da kažem da sam baš danas, bez prvog punjenja, uspio da ošišam šest svojih klijenata prije nego što se aparat ugasio. Moja apsolutna preporuka!”

<strong>Moser 1400: Klasik. Original. Sada i bežični!</strong> 2

Pruža više nego što traži!

Kada govorimo o frizerima, Moser 1400 Wireless definitivno spada u najpovoljnije profesionalne/ salonske aparate, i svojim korisnicima će svakako pružiti više od očekivanog.

Pišite nam svoja iskustva s novim Moserovim čedom!

Za više informacija o novom Moser 1400 Wireless aparatu za šišanje, kontaktirajte nas na: 030 717 166, mob/ viber/ whatsapp: 063 893 335 ili putem e-maila: info@frizerland.ba

Košarica