Blog

Kallos – ljepota na antički način

Još u staroj Antici briga o ljepoti bila je prisutna. Antika pamti ružinu vodicu kao eliksir mladosti, limun u svojstvu „izbjeljivača kose”, med i razne trave kao sastojke bogatih pripravaka koji su čuvali tajnu ljepote.

Po uzoru na „svete” antičke pripravke nastao je Kallos – brend koji slavi ljepotu na antički način.

Kallos – ljepota na antički način 1

Fotografija: vogue.it

Natpis kalos (καλός) je forma epigrafa koja se često nalazi na antičkim vazama. Riječ καλός znači lijep. Riječ kallos na vazama se često utiskivala uz ime ili lik, što je predstavljalo preteču modernog ljubavnog pisma.

Želeći osmisliti nešto što će zadovoljiti visoke estetske zahtjeve 21. stoljeća po pristojnim cijenama – rodio se Kallos, brend koji ćemo zasigurno uvrstiti u našu beauty rutinu.

Slučajnost ili ne, ovaj simbolični naziv također čini i slavno prezime samog osnivača firme, Jánosa Kallós-a, zbog čega je isti i odabrao za svoju kozmetičku tvrtku, osnovanu 1978. godine u Budimpešti.

Ljubav satkana u bočicama osvojit će vas na prvu, sigurni smo. Jer ljubav na ljubav se rađa, a kako ne bismo i zavoljeli nešto što je rađeno sa čistim dobrim namjerama – onim da izgledamo lijepo, a da pritom ne ostanemo totalno švorc.

Od sada pa na dalje, nećemo moći bez ovih ljepotana!

Kallos boje za obrve

Gotovo da ne postoji osoba koja izgleda dobro sa lošim obrvama. Ne, to ne može biti. Korektan luk obrva, prava debljina i boja ublažit će čak i nepravilne crte lica i učiniti ga ljepšim.

Kallos – ljepota na antički način 2

Kallos boja za obrve namijenjena je za korištenje profesionalcima kozmetičarima, a jednom kada ju probate, uvidjet ćete da je ona odlična supstitucija za mnogo skuplje boje drugih brendova.

Kallos – ljepota na antički način 3

Fotografija: usmagazine.com

Kallos šampon za dubinsko čišćenje kose

S vremena na vrijeme i naša kosa, odnosno tjeme treba detoks. Upravo tretmani kao i šamponi za ovu radnju postaju pravi hit u svijetu, jer drugi preparati za njegu mnogo bolje rade nakon ovog tretmana.

Šamponi za dubinsko čišćenje se osobito preporučuju osobama čije je vlastište sklono masšćenju, kao i onima koji nešto češće koriste šampone za suho pranje.

Posebno nam se sviđa pakiranje od 500 ml, jer dolazi s pumpicom, zbog čega ga možemo jednostavno koristiti u salonu, kao i doma.

Kallos – ljepota na antički način 4

Šampon za revitalizaciju kose s uljem naranče

Prozirne bočice estetski su dragulji, a sviđaju nam se jer su totalno cool i podsjećaju nas na vaze za cvijeće u kalifornijskim stanovima. Ideja za salon ili balkon: nakon što potrošimo sadržaj, sakupljat ćemo boce i u njima ćemo odlagati poljsko cvijeće.

Kallos – ljepota na antički način 5

Bogata revitalizirajuća njega na bazi narančinog ulja i kompleksa vitamina u vidu kremaste formule djeluje hidratizirajuće na njegu kose, dok čisto narančino ulje hidratizira i hrani suhe, oštećene pramenove, te nježno čisti i štiti vlasište od masnoće.

Kada kosu očistimo od nečistoća šamponom po osobnom izboru, bogato ćemo je nahraniti nekom od Kallos maskica.

Kallos – ljepota na antički način 6

Maska za revitalizaciju kose Kallos Caviar

Kavijar je jedan od najefektnijih aktivnih sastojaka sa visokom moći obnavljanja. Kako na tanjuru, tako i u kosi – daje nam osjećaj luksuza i samo luksuza. Visok sadržaj vitamina, minerala, lipida i proteina obnavljaju te vraćaju snagu, sjaj kao i mladoliki izgled kose.

Spremni smo za luksuzni osjećaj, i na ništa manje od toga pristati nećemo!

Kallos – ljepota na antički način 7
Košarica