Blog

Josh Lamonaca Look and learn seminar: Najveći frizerski događaj godine!

Frizerstvo već odavno nije samo sušti zanat. Frizerstvo je danas stvar prestiža, nadahnuća, nova umjetnost, kult. Berberstvo, kao jedna od grana ove profesije, također, nikada još nije doživjelo svoj puni cvat kao u današnje vrijeme. Muške, i općenito kratke frizure nikada ranije nisu izgledale tako classy, opušteno, nonšalantno i istovremeno tako stylish.

Najnoviji trendovi otišli su toliko daleko da su i najženstvenije celebrity ikone poput Monice Bellucci i Charlize Theron odrezale svoje zanosne uvojke i predstavile novu ženstvenost sa androginim kratkim frizurama čistih linija.

David BeckamCillian Murphy, Jake GyllenhaalAlex TurnerZayn Malik, pa čak i slavni redatelj David Lynch samo su neki od celebrity muškaraca koji su odlučili da njihova frizura bude njihov zaštitni znak, njihov trademark; i svom trademarku posvetili su najveću moguću pažnju.

Josh Lamonaca Look and learn seminar: Najveći frizerski događaj godine! 1

Njihovi classy pompovi, valovi, slick frizure i “kokotice” nisu slučajnost ili znak da je njihov frizer samo imao dobar dan. Iza njih stoji čitava znanost i vrlo često nekoliko vrsta briljantina i pomada korištenih na samo jednoj frizuri, a ‘formule’ za iste te frizure strogo su i ljubomorno čuvana tajna berbera koji ih kreiraju.

Frizerske akademije kao budućnost frizerskog zanata

S pojavom trenda personaliziranih frizura, odnosno frizura sasvim prilagođenih konturama i samom izgledu i stilu njihova vlasnika, frizerski zanat dobio je jedan sasvim drugi smisao. Danas je to zanat koji zahtijeva konstantno praćenje trendova, sklonost ka umjetnosti, i dakako određeni stupanj obrazovanja.

Josh Lamonaca Look and learn seminar: Najveći frizerski događaj godine! 2

Frizerske akademije tako su postale nove pošasti kojima teži gotovo svaki današnji mladi frizer, onaj koji u svojem radu želi da osjeti nadahnuće, nove izazove, zadovoljstvo, uspjeh.

Jedna od takvih akademija je i britanska Menspire Academy, sa jednim od njezinih predvodnika i osnivača – trenutno najvećim imenom u svijetu berberstva – Joshom Lamonaca.

Josh Lamonaca Look and learn seminar: Najveći frizerski događaj godine! 3

Zahvaljujući mladim frizerima i entuzijastima iz Sarajeva, poput poznatog mladog frizera Harisa Sabotića (Change Studio Sarajevo), Josh Lamonaca, Jagger među berberima, dolazi u Sarajevo kako bi bh. frizerima otkrio najaktualnije trendove, tehnike, trikove i sve finese za kreiranje profinjenih, trendi i urban chic muških frizura, trikove kojima se služi njegova frizerska akademija koja svoja sjedišta ima u Londonu i Dublinu.

Berberski Jagger

„Pojedini frizeri i berberi iz naše zemlje, poput Alena Demirovića, ulažu mnogo truda i putuju u udaljene zemlje samo kako bi dobili inspiraciju i otkrili nove vidike na seminarima kakve drži Josh Lamonaca i njegov tim iz Menspire akademije. Tada sam se zapitao: zašto Lamonacu ne bismo jednostavno doveli ovdje k nama?“ – rekao nam je Haris Sabotić.

Uz podršku nekolicine profesionalaca iz struke, te sponzora, među kojima se kao glavni našao i Frizerland – Harisova ideja postala je stvarnost.

Personalizirane frizure

Savršeni fejdovi, konturiranje i kombiniranje različitih tehnika i stilova bit će u fokusu Lamonacinog seminara u Sarajevu.

Josh Lamonaca Look and learn seminar: Najveći frizerski događaj godine! 4

Fokus nije isključivo na frizuri koja je sama sebi svrha, već upravo na kreiranju personaliziranog stila koji će biti u službi ljepote vlasnika frizure, koja će pristajati njegovu licu i samoj njegovoj osobnosti.

Kako napraviti idealan balans, savršen pad, teksturu i optimalno držanje frizure i kose – odgovore ćete dobiti upravo na ovom seminaru.

Look and learn seminar s Joshom Lamonaca bit će održan 24.11.2019. (nedjelja) u Hotelu Hills u Sarajevu (Ilidža), a cijena ulaznice je 250,00 KM.

Košarica