Blog

Umjetnost feniranja – vještina koja nikada ne izlazi iz mode!

Velika „fen frizura“ – šiške koje zavodljivo lepršaju prema van, zasigurno su pridonijele plavokosoj Farrah Fawcett da (za)drži statusni simbol – najseksipilnije ikone sedme umjetnosti sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Znamo da dobro isfenirana kosa nikada ne izlazi iz mode, pruža nam otmjen izgled njegovane žene.

Uz dobro isfeniranu kosu, obične trapke i bijela majica bit će dovoljni za „old money” izgled.

Umjetnost feniranja – vještina koja nikada ne izlazi iz mode! 1

Isto tako, svečane haljine, uz dobro isfeniranu kosu, odaju ležernu i aristokratsku estetiku osobe koja ih nosi.

Čak i kratka kosa – kada je dobro isfenirana djeluje odvažno, smjelo i zavodljivo – a baš na takav način ju je nosila Lady Di. Ima li ovdje netko tko ne bi želio izgledati kao čuvena princeza u svojoj „revenge haljini”? (Op.a. Osvetnička haljina odnosi se na haljinu u kojoj se Lady Di pojavila nakon javnog priznanja preljube tadašnjeg princa Charlesa).

Umjetnost feniranja – vještina koja nikada ne izlazi iz mode! 2

Ukoliko vam se ukazala potreba za dobrim ‘osvetničkim’ izdanjem, za početak, vi ili vaš frizer morate imate dobre četke. I da, pri tome, prije svega mislimo na one s potpisom brendova Olivia Garden i/ili Termix.

Za dugu kosu preporučujemo Termix Evolution XL!

Istina, feniranje traje duže od običnog sušenja kose ili peglanja, ali uloženo vrijeme je direktno proporcionalno zadivljujućem rezultatu i dugotrajnošću koje ćete dobiti.

Dodatni bodovi idu u korist feniranja jeste i povratak fen frizura 90-ih: na ulicama svjetskih metropola kao što su Berlin i New York možemo vidjeti nove glamazonke koje ovakve frizure šeću u kombinaciji sa ogrlicama od školjki i crop topovima koji su obilježili devedesete.

Što jednostavno obožavamo kod feniranja?

Ono nam omogućava personalizirane stilove: Pravi frizer poznaje se po fen frizuri! Pa ipak, potrebno je imati viziju i jednostavno znati gdje podići, gdje izravnati, a gdje uviti određeni pramen.

Brojni frizeri su se upravo proslavili po fen frizurama, a njihovim klijenticama obično ne bi bilo teško doći iz najudaljenijeg mjesta, baš u njihov salon, kako bi odlepršale doma sa svojom lepršavom fen frizurom.

Umjetnost feniranja – vještina koja nikada ne izlazi iz mode! 3

Frizeri svakako posebno moraju imati na umu značaj korištenja dobrih proizvoda za feniranje – pri čemu mislimo na proizvode za podizanje kose u korijenu (čak i ako fenirate na ravno, kosa ne bi smjela biti ‘zalijepljena’ na tjemenu!)

Naš omiljeni podizač kose u korijenu je Matrix High Amplify Wonder Boost (uostalom, cijela High Amplify linija je i više nego odlična):

Umjetnost feniranja – vještina koja nikada ne izlazi iz mode! 4

Sprejevi za zaštitu kose od toplote su također must have.

A otkrit ćemo vam i mali trik velikih profesionalaca, a to je da tek isfeniranu kosu fiksiraju suhim šamponom.

Ukoliko ne želite efekt kacige, već savršenu elastičnost i kosu koja odskakuje, za fiksiranje isfeniranih uvojaka preporučujemo slani sprej, kao i fiksator otporan na vlagu.

Avantura zvana samopouzdanje što se nas tiče može početi odmah!

Umjetnost feniranja – vještina koja nikada ne izlazi iz mode! 5
Izvor: @quecolour

Naslovna fotografija: glamourmagazine.co.uk

Košarica