Blog

Termixov vodič za odabir promjera četke prema duljini kose

Spadate među one koji i nakon feniranja okruglom četkom ne uspijevaju dobiti željeni rezultat?

Možda jednostavno niste koristili pravu veličinu četke!

Uz ovaj mali Termix vodič, naučite kako pravilno odabrati promjer okrugle četke, ovisno o duljini kose.

Termixov vodič za odabir promjera četke prema duljini kose 1

Inače, okrugle četke su te koje omogućavaju savršeno ravnanje kose, oblikovanje vrhova, pa čak i kreiranje dugotrajnih valova u kosi.

One omogućavaju idealnu završnicu i elegantno feniranje, a zahvaljujući suvremenoj tehnologiji, svaka nova četka na tržištu osigurava i skraćuje vrijeme sušenja.

Sada nam je poprilično jasno da nam je svima u životu potrebna jedna okrugla četka, no, za koju od njih se odlučiti – pitanje je sad?

Naravno, okrugla četka koju odaberete mora biti izrađena od materijala najnovije tehnologije, u službi zdravlja kose. Postoje materijali kao što su keramika i turmalin, koji pomažu da se kosa osuši u kratkom vremenskom roku i bez oštećenja.

No, sasvim sigurno ćete si postaviti pitanje: Koji je najprikladniji promjer četke za moju kosu/ kosu klijenta? Odgovor ovisi o dvije stvari: duljini vaše kose i rezultatu frizure koji tražite.

Otkrijte savjete brenda Termix za odabir najprikladnije okrugle četke, uzimajući u obzir duljinu kose!

Termixov vodič za odabir promjera četke prema duljini kose 2

Osnovno pravilo glasi: što je kosa kraća, to manji promjer trebate odabrati. Okrugla četka manjeg promjera omogućit će dodavanje volumena na vrhovima, te uvijanje kose, dok će ona većeg promjera pružiti meko feniranje i savršeno ravnanje.

Ovo bi bio jednostavan prvi vodič za odabir svoje prve okrugle četke, ali idemo se detaljnije pozabaviti različitim promjerima koje nam nudi Termix, a s kojima ćemo postići najbolje rezultate.  

Promjer od 17 mm

Promjer od 17 mm idealan je za pixie frizure. Pomaže nam u oblikovanju gornjeg područja odabirom malih sekcija, kao i u kreiranju prirodnog volumena, usmjeravajući zrak na korijen kose.

Termixov vodič za odabir promjera četke prema duljini kose 3

Promjer od 23 mm

Promjer od 23 mm savršen je za kraće bob stilove, bilo za pružanje teksture s valovitim efektom ili za sušenje fenom bez dodavanja volumena i zaokruživanja krajeva prema unutra.

Termixov vodič za odabir promjera četke prema duljini kose 4

Promjer od 28 mm

Izvucite maksimum iz kose srednje dužine pomoću okrugle četke promjera 28 mm. Postići ćete neobvezan i prirodan stil, ili ako želite, s frizuru s fokusom na valove u sredini i vrhove kao da su tek izvučeni s profesionalnog glačala.

Termixov vodič za odabir promjera četke prema duljini kose 5

Promjer od 32 mm

Promjer od 32 mm idealan je za kreiranje valova u kosi koji padaju preko ramena. Najsvestraniji je i vrlo jednostavan za korištenje – kako za glatke, tako i za valovite završnice.

Termixov vodič za odabir promjera četke prema duljini kose 6

Promjer od 43 mm

Promjer od 43 mm najprikladniji je za dugu kosu, uz 32, s tim da pruža različite rezultate. Okrugla četka od 43 mm pružit će glatkiji završetak, više volumena , te ako to želite – manje izražene valove.

Termixov vodič za odabir promjera četke prema duljini kose 7
Košarica