Sve što trebate znati o Cocochoco keratinu za ravnanje kose!

Bilo da ste frizer ili ne, radite s Cococohoco keratinom ili ne, ili pak, jednostavno želite uraditi tretman brazilskog ravnanja kose Cocochoco keratinom u salonu, barem jednom ste se vjerojatno našli u nedoumici kada se radi o ovom specifičnom tretmanu. Donosimo vam odgovore na nekoliko najčešćih pitanja koje svakodnevno dobivamo od naših kupaca, frizera i pratitelja. Čak iako imate iskustva u radu s Cocochoco keratinom, sasvim sigurno ćete naići i na pitanje koje vas osobno zanima, no, uostalom – ponavljanje je majka znanja!

Sve što trebate znati o Cocochoco keratinu za ravnanje kose! 1
Cocochoco profesional
  1. Mogu li bojati kosu nakon tretmana ravnanja?

Da, ali: Preporučujemo da pričekate barem dva tjedna nakon tretmana ravnanja kose.
Savjet: Za najbolje rezultate, idealno bi bilo uraditi tretman ravnanja COCOCHOCO keratinom 2 tjedna nakon (!!!) bojenja kose.

2. Smijem li tretirati kosu keratinom, nakon što je moja kosa prethodno već kemijski tretirana?

Da. COCOCHOCO Keratin Hair Straightening Treatment, kao što i sam naziv kaže, jača i obnavlja kosu te popravlja oštećenja uzrokovana upravo kemijskim tretmanima.

3. Da li je CHOCOCHOCO tretman pouzdano raditi na djeci, i ako da, od koje dobi?

Tretman COCOCHOCO ne bi trebalo da se radi na djeci, trudnicama, dojiljama, bolesnicima ili bivšim bolesnicima (koji su prolazili određene medicinske tretmane).
Kada se radi o mlađim osobama, dijete bi moralo biti u dobi od najmanje 14 godina.

4. Da li je COCOCHOCO tretman treba izbjegavati tijekom trudnoće i dojenja?

Iako su naši proizvodi sigurni za upotrebu, bilo kakvu izloženost kemijskim isparavanjima preporučljivo je odgoditi tijekom trudnoće i dojenja.

5. Mogu li oprati kosu odmah nakon tretmana ravnanja, i kada?

Ne. Preporučujemo da pričekate 3 dana (72 sata) nakon tretmana ravnanja, a zatim operete kosu. Također, u istom periodu trebalo bi izbjegavati vezanje kose u rep, korištenje ukosnica i slično, dakle, svega onoga što bi u početnom periodu moglo ‘slomiti’ odnosno deformirati tek tretiranu kosu.

Sve što trebate znati o Cocochoco keratinu za ravnanje kose! 2

6. Koji šampon i regenerator mogu koristiti nakon tretmana?

U pravilu, najbolja opcija je naš COCOCHOCO Sulfate Free šampon bez sulfata, i eventualno (ukoliko je potrebno) bilo koja od Cocochoco maski. Nakon tretmana ravnanja, mnogima regeneratori i maske više neće biti potrebne. Inače, svi Cocochoco proizvodi (šamponi, regeneratori, maske i kreme) prilagođeni su za korištenje na kosi tretiranoj keratinom (osim Clarifying šampona koji je prvenstveno namijenjen za dubinsko čišćenje kose prije samog nanošenja keratinskog tretmana u salonu).

7. Mogu li ići na kupanje – na more ili u bazen, nakon tretmana ravnanja?

Ne odmah nakon tretmana. I u ovom slučaju, također preporučujemo da kosu pokvasite tek puna tri dana nakon tretmana ravnanja. Tek tada kosu također možete izložiti jakom suncu i pijesku.

8. Što ako nakon nanošenja tretmana na oštećenu, suhu, izbijeljenu ili kemijski tretiranu kosu, kosa izgleda glatko i svilenkasto, ali su vrhovi ostali suhi i nisu sasvim ravni?

U ovom slučaju, prije svega, preporučujemo da se riješite suhih vrhova i smanjite ih što je više moguće. Ako šišanje nije opcija, možete još jednom tretirati vrhove COCOCHOCO keratinskim tretmanom kose dok je glačalo za kosu postavljeno na 180 ° C. Za održavanje vrhova, može pomoći i Cocochoco Silk Boost krema za kosu.

9. Što učiniti ako kosa izgleda savršeno samo odmah nakon tretmana, ali se već sljedećeg jutra počinje kovrčati?

Prva tri dana nakon tretmana morali biste četkati kosu svakog jutra, a ako ste u međuvremenu pokvasili kosu ili se navlažila od znojenja, vrlo je važno da ju izravnate glačalom 4-5 puta (svaki dio) kako biste osigurali da efekt tretmana i dalje traje.

10. Trebam li skratiti kosu prije tretmana?

Preporučujemo da kosu skratite nakon tretmana, jer na taj način lakše možete podrezati suhe vrhove.

Sve što trebate znati o Cocochoco keratinu za ravnanje kose! 3

11. Smijem li inače često prati/ kvasiti kosu ako je moja kosa tretirana keratinom?

Naravno, možete pustiti da se kosa prirodno suši, ili pak nanijeti različite proizvode za stiliziranje (wet look i slično), no ukoliko želite da vam kosa i dalje ostane prava kao strijela, baš kao i prvog dana nakon tretmana, uvijek preporučujemo da ju isfenirate.

12. A što je s uvijanjem ili pletenicama?

Nakon prvog pranja poslije keratinskog tretmana, kosu nastavljate propisno održavati i slobodno ju možete uvijati. Štoviše, nakon keratinskog tretmana, valovi u kosi bit će dodatno istaknuti, ujednačeni i definirani, a samim time i vizualno ljepši. Toliko da će se mnogi zapitati da li ste upravo došli iz frizerskog salona!

Kao i s uvijanjem, isto važi i za pletenice. Možete plesti bilo kakvu vrstu pletenica, ne brinite, vaša kosa će ponovno biti ravna i glatka odmah nakon sljedećeg pranja.

13. Smijem li redovito fenirati kosu?

Definitivno. Preporučujemo feniranje nakon svakog pranja, jer ono pomaže u održavanju kose ravnom uslijed toplog zraka, a na taj način produljit ćete efekt tretmana i do 5 mjeseci. U tom slučaju nema potrebe za dodatnim ravnanjem i peglanjem kose. Imajte na umu da toplota može dodatno isušiti vašu kosu, stoga ne zaboravite koristiti našu keratinsku masku i ulja za njegu kako biste nahranili kosu.

14. Koji je idealan razmak između dva tretmana keratinom?

Iako efekti Cocohoco keratina mogu trajati i do 5 mjeseci, efekt s vremenom slabi, što također ovisi i o tipu kose svakog klijenta. U početku je bolje kosu osvježiti ponovnim tretmanom što prije, a idealan razmak bio bi 2 mjeseca. Najmanji razmak između tretmana trebao bi biti od 4-5 tjedana (oko mjesec dana).

Sve Cocochoco proizvode možete pronaći na našem webshopu.

Košarica