Razlozi zbog kojih volimo Movember

Već smo dobro zagazili u Movember, mjesec u kojem se muškarce potiče na puštanje brkova kako bi se podigla svijest i sredstva za muška zdravstvena pitanja, posebice rak prostate i testisa.

Kroz različita životna razdoblja zaljubljivale smo se u različite muškarce, a najviše su nam se sviđali oni najslavniji i najzgodniji!

I gle čuda, tek nedavno smo otkrile da svi oni imaju jednu zajedničku poveznicu – brkove.

Brkovi izgledaju jako muževno – svjesne smo da ih nose većinom samosvjesni muškarci. Naravno, samo brkovi nisu dovoljni. Potrebno je da muškarac koji ih nosi bude lijepo odgojen, učtiv, da ima džentlmenske manire, te uljudno držanje. Na ovo sve, brkovi dolaze kao šlag na torticu, i to onu koja na vrhu ima malu zrelu trešnjicu.

<strong>Razlozi zbog kojih volimo Movember</strong> 1

Johnny Depp je naša tiha patnja i vječni razlog zbog kojeg volimo brkove. Nosio ih je u svim fazama; rane mladosti, zrele dobi, onda kada se ostvario kao otac i kada je žario i palio kao afirmirana glumačka zvijezda koja svojom aurom i statusom sjaji gdje god da se pojavi.

Njegovi brkovi tijekom vremena su se modificirali – od gotovo nevidljivih, paperjastih, do dugačkih, nalik na mačje repove.

Ako ste mislili da samo vi imate problem sa „nedoraslim”, paperjastim brkovima, upravo smo otkrili da je takav problem imao i Johnny Depp, pa se nadamo da vam je sada barem trunčicu lakše.

Za one koji imaju problem s rastom brade (zbog genetike ili kožnog oboljenja), tu je serum za poticanje rasta brade Neofollics koji možete pronaću u Frizerland poslovnicama kao i na web shopu.

<strong>Razlozi zbog kojih volimo Movember</strong> 2

Irska verzija Johnny Deppa, Colin Farrel ponosno je nosio svoje brkove kroz vrijeme, a nama se sviđa varijanta koju je prošetao i nakon snimljenog filma „After Yang”, kada je nastavio stilizirati kosu i brkove poput svog lika Jakea.

“Još uvijek igram Ronnieja! Još uvijek imam brkove”, rekao je Farrell na projekciji „After Yang” u kinu Village East, koristeći irski izraz za brkove. Zadatak za doma: Izguglati i naučiti irski izraz za brkove.

<strong>Razlozi zbog kojih volimo Movember</strong> 3

Kako smo se zaljubljivale mi, zaljubljivale su se i naše frendice, a njima se svojevremeno sviđao i David Beckham. Na internetu se, očekivano, mogu pronaći i video materijali kako stilizirati brkove po uzoru na Beckhama, no, mi smo sigurni da će to vaš berber bolje uraditi. Kako čuveni plavušan i metroseksualac nije ništa prepuštao slučaju, vjerujemo da je ispred ogledala zbog svojih brkova ostajao koji sat duže, a zasigurno je tu koji put pao i neki luksuzni piling za bradu.

Baš jedan takav, luksuzan i moćan preporučujemo sa naših polica – osim što odlično radi svoj posao, savršen je i poklon, spas u zadnji čas kada izgubimo ideju što pokloniti jednoj muškoj osobi. Radi se upravo o piling-pasti za bradu na bazi mente i ružmarina koji nam dolazi od renomiranog talijanskog brenda Proraso.

<strong>Razlozi zbog kojih volimo Movember</strong> 4

Piling je još bolje upotrijebiti u kombinaciji s vrućim uljnim tretmanom za bradu (koji se ispire), a koji može biti korišten kako u salonu, tako i doma, za one dane kada želimo piti pivku, gledati tekmu i ostati doma s Njom. Tko bi svima ugodio? Mašemo čarobnim štapićem, stvaramo rješenje; ostajemo doma na kauču, otvaramo pivku, gledamo tekmu, Nju držimo za ruku, dok nam nanosi Proraso Wood & Spice vrući uljni tretman za bradu.

<strong>Razlozi zbog kojih volimo Movember</strong> 5

Kako se potajno zaljubljujemo u ulje, a koma nam je priznati, žicamo je da nam kaže gdje je kupila ovo što miriše kao šetnja kroz šumu. Kada doznamo odgovor (u Frizerlandu), krišom preko web shopa naručujemo:

<strong>Razlozi zbog kojih volimo Movember</strong> 6
Ulje za bradu Proraso 30 ml – Wood & Spice

Pošiljku čuvamo u ladici radnog stola u uredu, i onda pred Božić umotavamo poklon za pod bor, za tatu, brata, ili rođendan najboljem frendu.

Ako ste se u međuvremenu bacili na tražilicu, da guglate Beckhamove metode uzgajanja i njege brkova, umjesto toga preporučujemo muškim čitateljima ovog teksta da se oduševljeno bace na iznenađenje koje im pripremamo.

Imate priliku sudjelovati u našem Movember blog nagradnom darivanju u kojem mogu sudjelovati samo muški čitatelji koji nam na e-mail: marketing@frizerland.com pošalju naziv jednog navedenih ili prikazanih proizvoda (u ovom blog tekstu), kojeg bi željeli osvojiti, nakasnije do 1.12.2022. kada ćemo nagraditi one najsretnije!    

<strong>Razlozi zbog kojih volimo Movember</strong> 7

Ako ste ipak odradili tražilicu i pitate se kako to da Beckham ne stari, te i dalje izgleda kao prije dvadeset godina (i bolje), usput, možete li vjerovati da je čovjek oženio sina?! Opet imamo odgovor: Čovjek bradu maže gelom za sijedu bradu i kosu.

<strong>Razlozi zbog kojih volimo Movember</strong> 8

Osim Beckhama, brkove je nosio i jedan jedini Alain Delon kao i Charles Spencer Chaplin, poznatiji kao Charlie Chaplin, engleski glumac, zvijezda nijemog filma, redatelj, scenarist i glazbenik. Mi smo u knjizi „Una i Salinger”, autora Frédérica Beigbedera doznali da se Una O’Neill , 36 godina mlađa ljepotica zaljubila u Chaplina, između ostalog, zbog njegovih brkova.

Vjerujemo da je ovaj svoje brkove uređivao češljićem kojeg je malo-malo vadio iz džepa, a jedan takav primjerak možete naručiti putem Frizerland web shopa.

<strong>Razlozi zbog kojih volimo Movember</strong> 9

Svjesni važnosti podizanja svijesti o zdravlju muškaraca, već odavno uklanjamo tabue u našoj zemlji.

Želimo odgajati novu generaciju muškaraca koji će bez ustručavanja pričati o svojim (zdravstvenim) problemima. A ako ste muškarac i ovo čitate, svoj pregled zakažite već danas, a ako ste žena koja je u svom životu okružena muškarcima, svog voljenog, emotivnog partnera, brata, tatu, kolegu, nježno podsjetite na pregled!

Košarica