Blog

Pravila i upute za klijente za sigurno pružanje usluga u frizerskim i kozmetičkim salonima tijekom trajanja COVID-19 mjera

Frizerski i kozmetički saloni diljem zemlje ponovno nam otvaraju svoja vrata, na radost svojih klijenata koji su dugo čekali na ovaj trenutak.

Zavod za javno zdravstvo FBiH već je donio svoje preporuke za sprječavanje zaraze u frizerskim i kozmetičkim salonima, a mnogi saloni na svojim su stranicama na društvenim mrežama već podijelili informacije koje se tiču novog načina rada.

Frizeri i kozmetičari na vrijeme su se pripremili za rad, a s obzirom da smo svi mi klijenti nekog salona, pitamo se što je ono što se očekuje od nas?

Pravila i upute za klijente za sigurno pružanje usluga u frizerskim i kozmetičkim salonima tijekom trajanja COVID-19 mjera 1

U nastavku pročitajte upute kojih bismo se svi mi, klijenti frizerskih i kozmetičkih salona trebali pridržavati u narednom periodu:

  • Rezervirajte svoj termin telefonski. Izbjegavajte svaki nepotreban dolazak u salone. Najjednostavniji način za dogovor termina jeste – telefon. Zbog predviđenih gužvi, ne preporučujemo slanje poruka.
  • Zaštitne maske i rukavice moraju se nositi. Ovo se odnosi na naše stalno kretanje, a isto važi i za posjet frizerskom/ kozmetičkom salonu. Također, pored rezervne maske i rukavica, sa sobom uvijek nosite maramice i dezinfekcijsko sredstvo.
  • Bez rukovanja ili ljubljenja. Prvo pravilo u svakodnevnom kretanju, pa tako i kada se radi o posjetu salonu.
  • Dođite točno na vrijeme. Potrudite se da u salon ne dođete prerano, kao niti da kasnite. Imajte razumijevanja da Vaš frizer mora uraditi preciznu organizaciju radnog vremena i prostora, što se najviše odnosi na propisanu dezinfekciju i posebnu pripremu prije svakog tretmana.
  • Fizičko distanciranje. Nažalost, mjera koje se mnogi još uvijek ne pridržavaju. Iako će saloni prijem svojih klijenata obavljati pojedinačno, prilikom susreta s drugim klijentom nastojte održati udaljenost od najmanje 1,5 m. Ako na ulazu u salon vidite da netko upravo ulazi prije vas, svakako pričekajte trenutak da osoba koja je ušla prije vas ima dovoljno vremena za proceduru dezinfekcije ruku i prijema na dogovoreni termin.
  • Dezinficirajte ruke. Također, prilikom kašljanja ili kihanja, potrudite se da to bude uz savijeni lakat ili maramicu koju je zatim potrebno baciti u otpad.
  • Na dogovoreni termin ne dolazite u pratnji. Posebno izbjegavajte dolaziti u pratnji djece. Preporučuje se da starije osobe ili djeca sačekaju još jedan mjesec prije korištenja usluga frizerskog/ kozmetičkog salona.
  • Budimo odgovorni! U slučaju da ste saznali da ste bili u doticaju sa COVID-19 pozitivnom osobom, ili pak osjećate određene zdravstvene probleme, preporučujemo da otkažete svoj zakazani termin kako ne biste ugrozili zdravlje ljudi oko vas.

I na kraju, zapamtite – popuštanje mjera u epidemiološkoj situaciji ne znači popuštanje mjera zaštite, već čak naprotiv. Pred svima nama je ključni period u kojem naše zdravlje mora biti na prvom mjestu. Poštivanje navedenih mjera znat će cijeniti i Vaš frizer/ kozmetičar.

Budimo odgovorni i budimo primjer jedni drugima!

Naslovna fotografija: Giaquinto hair salon, Yahoo News

Košarica