Blog

Omaž frizerima – zašto nam je život bez njih nemoguć

Prvi lockdown godine koja je iza nas naučio nas je mnogočemu, između ostalog da više cijenimo blagodati života. No, kako to obično biva, neke stvari dobivaju na cijeni tek nakon što ih izgubimo, a izuzetak nije bio ni kada je riječ o našim frizerima.

Nemogućnost odlaska frizeru natjerala nam je doslovno suze na oči i dani bez njih su učinili da više cijenimo ono što rade za nas – čine nam život ljepšim i sretnijim.

Gospoda od makaza i boja, vijekovima mijenjaju izglede i živote ljudi, a činjenica je da su neki od njih upleli svoje prste i u kreiranju velikih hollywoodskih sudbina.

Već je poznat put od brinete slavne blondine, koji je prešla Marylin Monroe, a koji je ujedno bio i put slave. No, manje je poznat incident u njenoj karijeri koji je završio velikim prijateljstvom – između nje i frizera koji je nosio čuveno ime Kenneth Battelle. Poznatiji kao gospon Kenneth bio je vodeći frizer u New Yorku 50-ih prošlog vijeka, a krenuo je sa nešto više od nule, naime započeo je karijeru sa samo 8 dolara u džepu.

Prijateljstvo između čuvenog frizera i slavne glumice započelo je nakon što je Monroe počela gubiti kosu zbog intenzivnog blajhanja zbog uloge na filmu „Some like it hot”.

Omaž frizerima – zašto nam je život bez njih nemoguć 1

Spasivši joj kosu, prijateljstvo je bilo učvršćeno, a zapečačeno drugi put, kada je na premijeri spomenutog filma došlo do male nezgode. Izvršni urednik je prolio šampanjac po glumičinoj haljini, nakon čega joj je gospon Kenneth savjetovao da uz pomoć magnezijevog mlijeka u prahu, peroksida i amonijaka izblijedi bikini zonu, budući da Monroe nije željela promijeniti haljinu, koja je bila mokra i providna.

Ovaj put je osim prijateljstva bilo sačuvano i jedno dostojanstvo.

Osim Merlinkegospon Keneth je uređivao i prvu damu Amerike, Jacqueline Kennedy, kojoj je podario njen damski bob.

Omaž frizerima – zašto nam je život bez njih nemoguć 2

Za one koji misle da je zanimanje frizer sporedna stvar u svijetu, možemo reći da se zasigurno varaju, jer frizeri su oni koji nam osim kose uređuju i emocije, jer svi znamo kakav je osjećaj izaći iz salona nakon temeljitog pranja kose. Priznajte, u tim trenutcima smo lakši za barem pola briga.

„U srcu sam još uvijek tomboy. U srednjoj školi bila sam djevojka u širokim trapericama i Timberlandsu, ali također sam bila kod frizera svaki tjedan.” – Eve

Omaž frizerima – zašto nam je život bez njih nemoguć 3

Frizerland povodom Međunarodnog dana frizera, koji se obilježava 30. travnja svake godine, daruje tri prigodna poklona za 3 frizera.

Sve što trebate učiniti jeste u prostoru za komentar ispod objave ovog teksta, na Frizerland facebook stranici , označiti/ tagirati jednog vašeg kolegu frizera kojemu također želite da osvoji jedan od navednih poklona – ipak ovo je dan za sve frizere i frizersku solidarnost!

Imena sretnih dobitnika objavit ćemo na našoj službenoj facebook stranici, točno na Dan frizera, 30.4.2021.

Nagrade su:

1. Poklon bon od 100 KM + knjiga Fantastični frizer

2. Poklon bon od 50 KM + Četka Wet Brush Epic Smooth

3. Poklon bon od 20 KM + Wet Brush četka Epic Deluxe Shine

Omaž frizerima – zašto nam je život bez njih nemoguć 4

Dakle, dragi frizeri, sretan vam vaš dan, želimo vam još puno godina uspjeha, rada i hvala vam za sve što činite za nas!

Naslovna fotografija: bytynalukach.cz

Košarica