Blog

Frizure supermodela 90-ih: Povratak na velika vrata!

Posljednjih nekoliko desetljeća, u beauty industriji uveliko je vladao minimalizam. Umjesto napuhane punđe u stilu Jackie Kennedy, nosili smo one zalizane i glatke, a oštru olovku za usne zamijenili smo balzamima. No, kako je svijet mode i ljepote jedna velika vrteška koja se neprestano okreće, trendovi prolaze samo kako bi se ponovno vratili.

Uđite, ponovno ulazimo u eru supermodela devedesetih – fen frizure i volumen kose vraćaju se na velika vrata!

U razgovoru s jednim od vodećih frizera, čiji salon kotira visoko na ljestvici u jednoj svjetskoj metropoli, doznali smo da je riječ o takozvanoj recikliranoj pop kulturi 90-ih: “Televizijska i filmska industrija nas doslovno tjeraju da se iznova zaljubimo u taj fatalni izgled diva 90-ih.”

Što je točno fen frizura 90-ih i kako je postići?

Ovakva vrsta frizure najviše asocira na one koje su nosile supermodeli Cindy Crawford i Claudia Schiffer. Ona je sinkronizacija glamura, sjaja u kosi, te višeslojnog volumena. Shvatili ste, ovdje je više –  bolje. Zaboravite “pandemijske frizure”, vrijeme je da iskočimo iz trenirki i zaboravimo izgled neuredne kose pokupljene u nemarni rep. Glamur se ponovno vraća!

Frizure supermodela 90-ih: Povratak na velika vrata! 2

Dakle, ovakve frizure su ostvarive uz pomoć pravih alata i svakako, potrebno je pravo šišanje. Klijentu koji zatraži frizuru supermodela (ili ako smatrate da će mu dobro stajati, slobodno predložite i sami), potrebno je napraviti oblik frizure sa tzv. paravan šiškama – kosa uz lice je blago stepenasto ošišana, i prati liniju koja ističe jagodice.

Frizure supermodela 90-ih: Povratak na velika vrata! 3

I naravno, ne libite se uložiti u kvalitetan fen.

Naša preporuka je model Parlux ALYON® , koji je dizajniran s ciljem da profesionalcima ponudi najbolje u smislu performansi, lakoće, izdržljivosti i upotrebljivosti bez ograničavanja kreativnosti frizera na bilo koji način. Ovaj model sušila za kosu obojen je posebnim certificiranim antimikrobnim tretmanom, obogaćen srebrnom prašinom, koja stvara nepovoljnu površinu za razmnožavanje mikroorganizama i pomaže u održavanju higijene tijekom uporabe.

Frizure supermodela 90-ih: Povratak na velika vrata! 4

Potom, našpricajte kosu sprejem koji štiti kosu od štetnog utjecaja toplote.

Kosu razdjelite u pramenove i svaki pramen dobro našpricajte od korijena kose ka vrhovima. Da bi se postigao dodatni volumen u korijenu, potrebno je špricnuti malo spreja za volumen u sami korijen kose, a naša preporuka je sprej za volumen Matrix TR High Amplify Wonder Boost – 250 ml.

Frizure supermodela 90-ih: Povratak na velika vrata! 5

Nakon izdašnog sprejanja kose, upotrijebite okruglu četku za feniranje, tako što ćete kod kovrčave kose opuštati kovrče, a kod ravne kose postizati volumen. Cilj je da kosa izgleda punije. Više je više!

Za potpuni retro efekt, upotrijebite četke sa ručkom u vintage boji drveta.

Frizure supermodela 90-ih: Povratak na velika vrata! 6

Savjet profesionalaca: Nakon feniranja, zamolite klijenticu da protrese kosu glave okrenute prema podu, jer se tako postiže dodatni volumen i efekt nemarnosti. Potrebna su još dva ili tri dodatna šprica spreja za volumen, i gotovi ste! Rezultat će biti zapanjujući!

Frizure supermodela 90-ih: Povratak na velika vrata! 7

Ako, pak, smatrate da dužina kose na kojoj je potrebno uraditi feniranje u stilu 90-ih, nema dovoljnu dužinu, uradite izvijanje krajeva. U tom slučaju važno je da pramenovi nemarno lepršaju, te da kosa izgleda čisto i sjajno, kao “ispod čekića”.

Neka vam inspiracija u ovome bude “blowout” frizura Hailey Bieber.

Frizure supermodela 90-ih: Povratak na velika vrata! 8

Ako još uvijek čekate da vam kratka kosa poraste, u ovom slučaju inspiraciju pronađite u volumiziranom bobu kakav je nosila Lady Di, kojeg ćemo malčice prilagoditi današnjem vremenu i prilikama!

Frizure supermodela 90-ih: Povratak na velika vrata! 9
Košarica