Epilacija vs Depilacija

Znate li razliku između epilacije i depilacije?

Uklanjanje neželjenih dlačica na tijelu dio je naše osobne higijene, a svi mi biramo različite načine uklanjanja dlačica ovisno o rezultatima koje želimo postići.

Ako biste željeli doznati više o oba načina uklanjanja dlačica, odnosno o različitim metodama koje postoje, onda nastavite čitati!

Epilacija

Unatoč tomu što je najučinkovitija opcija što se tiče samih rezultata i trajanja, možda još uvijek niste mnogo toga čuli o epilaciji, jer se različite vrste metoda za uklanjanje dlačica često nazivaju “depilacijom”.

U ovom slučaju epilacija se odnosi na uklanjanje dlačica u korijenu, što je najbolja metoda ukoliko želite dugotrajne rezultate. Najpopularnije metode epilacije su:

  • Epilacija voskom: rezultati traju i do 3 tjedna, a postoje različite opcije koje možete birati, uzimajući u obzir tip dlake i dio tijela koji će se depilirati. Ovo je oduvijek bila najpopularnija metoda upravo zbog njenih odličnih rezultata.
  • Epilatori: čupaju dlaku ravno iz njene folikule zahvaljujući rotirajućim pincetama. Ukoliko imate više dlačica, ovo ne bi bila najbolja opcija za vas, obzirom da je poprilično bolna.
  • Lasersko ili pulsno svjetlo: metoda slična permanentnom uklanjanju dlačica, koju rade specijalizirani stručnjaci i certificirani centri. Podrazumijeva spaljivanje folikule dlake kroz svjetlosne impulse kako bi se spriječio ponovni budući rast. Zbog optimalnih rezultata, ovo je obično i najskuplja opcija.
Epilacija vs Depilacija 1

Depilacija

Iako se ponovni rast može vidjeti za 2-3 dana, ovo je opcija koju mnogi biraju za postizanje brzih, bezbolnih rezultata, budući da je potrebno samo ukloniti vidljivi dio dlačice (u istoj ravnini s kožom). U nekim slučajevima može doći do pojave flekica i iritacija, a tekstura kože može postati grublja. Najpopularnije opcije su:

  • Aparati za brijanje i britvice: Metoda koja se najčešće ponavlja jer je jednostavna za korištenje i praktična, budući da aparate za brijanje I brotvice možete ponijeti gotovo bilo gdje.
  • Depilacijske kreme: nešto zamornija, ali učinkovita opcija.
  • Spužve za depilaciju: Uklanjaju dlačice trenjem u dodiru s kožom. Ipak, ova metoda na nekim zonama kože nije djelotvorna kao na drugim.

Naš savjet je – ako želite postići trajni rezultat, smanjiti pore i održati kožu mekšom, odlučite se za metode epilacije. Ako se odlučite za jedan od različitih vrsta voska, znate gdje nas možete pronaći 😉

Košarica