Boje za obrve – sveti gral prirodnih obrva

Poput bombe svijetom je odjeknula vijest da nenadmašna filmska zvijezda, Leonardo DiCaprio papreno plaća osobnu stilisticu obrva, Australku Sharon Lee, te da ju za vrijeme održavanja ceremonije dodjele Oscara i Golden Globe-a poziva u iz Australije u Ameriku.

Jeste li već kao i mi krenuli s kalkukacijama? Da, zgođušni Leo za jedno uređivanje obrva plati povratnu avio kartu s jednog kontinenta na drugi, te naknadno i usluge uređivanja obrva. Kao da je ova vijest podijelila svijet, pa su tako na jednu stranu stali oni koji osuđuju Leovo bahaćenje, dok su na drugoj strani oni koji potpuno razumiju ovakav stav, jer obrve su jako važne!

Poanta uređivanja Leovih obrva očituje se u tome da one što prirodnije imitiraju oblik i stil obrva iz 90-ih godina, dakle blago su počupane, no, njihov luk i dalje prati liniju oka, i ono što je najvažnije jeste da nisu neprirodno “nasađene” na lice.

U posljednjih par godina obrve su se pretvorile u statusni i kultni simbol, a nerijetko smo svjedoci obrnutog znaka Nike-a, obrva koje licu daju ljutit i šokiran izraz.

Koja je prava mjera pri uređivanju obrva?

Čini se da su obrve pre(živjele) cijelu (r)evoluciju, pa ih pamtimo po erama i divama, odnosno divama koje su obilježile jednu eru obrva.

Tako poznajemo eru Marlene Dietrich, odnosno eru tankih, izbrijanih obrva. Ovaj izgled je palio i žario filmskim platnom 30-ih godina prošlog stoljeću.

Boje za obrve - sveti gral prirodnih obrva 2
Foto: Galoremag.com

Nakon Marlene, svijet se zaludio Sophijom Loren, talijanskom divom nešto gušćih i začešljanijih obrve, no, tek u skorije vrijeme, u 21. stoljeću, odnosno tek posljednjih godina otkriveno je da punije i gušće obrve u prirodnijoj boji daju instant mladalački izgled te da je to gotovo ključ mladolikosti.

Boje za obrve - sveti gral prirodnih obrva 3
Foto: Pinterest.ch

Ponosna vlasnica i predstavnica prirodnih (?!) obrva modernog doba je i zanosna glumica Megan Fox.

Što li sve nije učinjeno na obrvama ove lijepe glumice, pitate li se i sami? Glasine su otišle toliko daleko da neki čak sumnjaju na ekstenzije za obrve, no jedno je sigurno, njene krasotice debelo su iscrtane uz pomoć boje koja u potpunosti odgovara boji njene kose.

Boje za obrve - sveti gral prirodnih obrva 4
Foto: Babyology.com

Za sve one koji žele biti vođeni prirodnim okvirima estetike, sveti gral i zlata vrijedno pravilo glasi: “Čupaj manje, boji više.” Dakle, u ovom slučaju riješit ćemo se samo par suvišnih dlačica i time ćemo blago izdići luk obrva, a potom ćemo nanijeti puno boje koja će uz pomoć prirodnog pigmenta odraditi pravu stvar.

U svojoj ponudi Frizerland ima boje za obrve (klasične kao i kanu, te Ardell sjenila za obrve) – ove klasične boje mogu se međusobno miješati kako bi se dobila željena nijansa.

Dobra stvar kod ovih preparata je ta što daju jednako dobar učinak i u salonu kao kod kuće, a više o ponudi možete doznati jednostavnim klikom – ovdje.

Naslovna fotografija: Dailybraille.co.uk

Košarica