Blog

Zašto želimo kupiti saunu sada i odmah!

Finska poslovica kaže da sauna čini ženu najljepšom nakon kupanja, a to je samo jedan od razloga zašto je želimo imati sada i odmah.

Iako je pojam finska sauna odavno međunarodno usvojen, arheolozi su otkrili da su još drevne Maje uživale njene blagodati. Mnoge stare civilizacije poznavale su pojam koji danas označava sauna, ali njena komercijalizacija doživjela je procvat 1936. godine na Olimpijskim igrama u Berlinu, kada su finski sudionici igara izgradili saunu koju su kasnije kopirali Nijemci, a potom i cijeli svijet.

Do unatrag nekoliko godina, finska sauna je bila rezervirana gotovo isključivo za hotele i velike spa centre, a danas je to must have svih moderno opremljenih beauty salona i domova. Doista, cijene sauna su danas toliko pristupačne, da ih je sasvim izvodivo imati i u malim stanovima.

Zašto želimo kupiti saunu sada i odmah! 1
Izvor: freepik.com

Osim klasične saune, na koju smo navikli, u modi su i infracrvene saune koje su sve popularnije. One su napravljene od drveta nordijske smreke s mirisnim smolama koje nude relaksirajući ugođaj, a umjesto pare, zagrijavanje omogućavaju duge infracrvene zrake. Toplina infracrvene energije prodire do 5 cm u dubinu tkiva. Ovakav tip sauna idealan je za spa i wellness centre, kao i za domove.

Potpuno oslobađajući osjećaj preznojavanja benefite saune stavlja u sami vrh zdravstvenih kao i kozmetičkih zahtjeva modernog čovjeka.

Fizički, ništa nije okrepljujuće od dubokog, zdravog znojenja svakog dana. Napetost nestaje. Mišići se opuštaju. Psihički izlazimo opušteni, oživljeni i spremni za sve što nam dan donese.

Nagomilavanje toksina u tijelu može dovesti do različitih zdravstvenih stanja, kao što su smanjenje energije, posljedice ubrzanog starenja.

Zašto želimo kupiti saunu sada i odmah! 2

U sauni najbrže i najlakše izbacujemo štetne toksine iz tijela – nikotin, olovo i živa veoma brzo izlaze kroz znoj. Osim toga, jedna od prednosti saune je sposobnost jačanja imunološkog sustava značajnim podizanjem tjelesne temperature. Podizanjem tjelesne temperature sauna može pomoći u borbi protiv raznih infekcija i eliminacije virusa.

Prekomjernim znojenjem u sauni unosimo kisik i razne važne hranjive tvari na površinu naše kože. Zdravstvena korist saune je u čišćenju pora, a samim tim i u zdravijem izgledu i pomlađenoj koži.

Nekoliko minuta dnevno je dovoljno da izgledamo, te osjećamo se bolje.

Korištenje saune osobite se preporučuje i astmatičarima, osobama koje boluju od kroničnog bronhitisa, te onima koji se liječe od posljedice upale pluća.

Najpovoljnije i najpraktičnije modele sauna nove generacije možete poručiti u Frizerlandu (centrala Vitez), gdje možete i pogledati prekrasne primjerke finske i infracrvene saune.

Zašto želimo kupiti saunu sada i odmah! 3

Ljubazno Frizerland osoblje stoji na raspolaganju kupcima za sve upite.

Dobra vijest: ove odlične saune dostupne su po promotivnim cijenama, sniženima za 20%, a isporuka podrazumijeva ujedno i sklapanje iste u Vaš salon ili dom!

Pogledajte ih OVDJE.

Košarica